Recept na Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Recept na Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás) je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřového plecka 50 g slaniny 1 PL sádla 2 velké cibule 2 dl Pilsner Urquell 4 vrchované ČL papriky na guláš 1 malá krabička rajského protlaku 1 stroužek česneku 800 g kysaného domácího zelí i s lákem 2 lžíce hladké mouky 5 vrchovaných PL zakysané smetany 1 ČL kmínu 3 cm syrové feferonky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
Recept na Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás): Vepřové maso nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Do hrnce se silným dnem dáme sádlo a slaninu nakrájenou na jemno, cibuli nakrájenou na kostičky a smažíme cca 5 minut. Pak hrnec odstavíme a přidáme maso a mletou papriku. Vše promícháme a hrnec vrátíme zpět na plotnu. Maso osolíme, přidáme kmín, feferonku a utřený česnek, podlijeme pivem a dusíme cca 30 minut. Ochutnáme, zda jsou chutě v pořádku a dusíme dalších 30 minut. Připravíme si zelí i s lákem - je domácí a máme rádi pikantní chuť. Zelí překrájíme. Letos je zelí poměrně měkké a není třeba vařit v opačném případě se musí uvařit. Na závěr vaření přidáme kysanou smetanu promíchanou s moukou, zelí a vše důkladně promícháme a necháme jen přejít varem. Guláš je mimořádně chutný a pikantní.
Poznámka k receptu na Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás): Inspirovala mě kniha Culinaria Maďarsko a také chuť na něco ostřejšího po sladkých vánocích.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rozmarynaH (Marcela)
- Datum vložení: 26.02.2013
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřového plecka 50 g slaniny 1 PL sádla 2 velké cibule 2 dl Pilsner Urquell 4 vrchované ČL papriky na guláš 1 malá krabička rajského protlaku 1 stroužek česneku 800 g kysaného domácího zelí i s lákem 2 lžíce hladké mouky 5 vrchovaných PL zakysané smetany 1 ČL kmínu 3 cm syrové feferonky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový perkelt se zelím (székelygulyás),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový perkelt se zelím (Székelygulyás)
|
|