|
Recept na Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší
Recept na Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 ks vepřových ocásků sůl 1 lžíce sádla marináda: 2 lžíce meruňkové zavařeniny 2 stroužky česneku 1 lžíce tmavé husté sójové omáčky 3 lžíce světlé sójové omáčky 2 lžíce ostrého kečupu 2 lžičky krenexu několik kapek balsamica vývar křenová kaše: 4 středně velké brambory (cca 1/2 kg) 120 g (vanička) lučiny 200 ml smetany 3 lžíce krenexu 5 lžic másla sůl čerstvý křen.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší
Recept na Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší: Maso s kostí dobře nasolíme a naložíme do marinády, kterou jsme ušlehali z meruňkové marmelády, utřeného česneku, sójových omáček, kečupu, krenexu, balsamica a cca 2 lžic teplé vody. Na lžíci sádla opečeme maso ze všech stran, a to nejlépe na nepřilnavé pánvi, kterou bychom posléze mohli přemístit do trouby. Podlijeme horkým vývarem a vložíme do trouby, předehřáté na 230°C. Po dvaceti minutách zmírníme teplotu na 180°C, přikryjeme a pečeme cca hodinu. Maso můžeme průběžně polévat, je to lepší. Odkryjeme a dalších 40 minut dopékáme za častého polévání výpekem. Brambory uvaříme ve slupce a ještě horké je oloupeme a prolisujeme (stačí nastrouhat na jemném struhadle). Přilijeme horkou smetanu, promícháme a přidáme máslo, krenex a lučinu. Vše dobře vyšleháme, nejlépe elektrickým šlehačem. Při podávání maso sypeme čerstvě nastrouhaným křenem.
Poznámka k receptu na Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší: Recept na maso je můj vlastní; recept na křenovou kaši pochází ze stránek Restaurant-Guide.cz a vaří ho pražská restaurace Kolkovna.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 20.11.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 2 ks vepřových ocásků sůl 1 lžíce sádla marináda: 2 lžíce meruňkové zavařeniny 2 stroužky česneku 1 lžíce tmavé husté sójové omáčky 3 lžíce světlé sójové omáčky 2 lžíce ostrého kečupu 2 lžičky krenexu několik kapek balsamica vývar křenová kaše: 4 středně velké brambory (cca 1/2 kg) 120 g (vanička) lučiny 200 ml smetany 3 lžíce krenexu 5 lžic másla sůl čerstvý křen
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový ocásek na meruňkové zavařenině s křenovou kaší
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|