|
Recept na Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"
Recept na Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková" je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2-3 vepřové jazyky, voda , sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, koř.zelenina- /2mrkve, 1petržel, kousek celeru/, cibule, olej/nebo máslo/, polohr.mouka.Smetana 250ml..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"
Recept na Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková": do "papiňáku" dáme vařit omyté jazyky+sůl, celý pepř, nové koření+bobkový list./cca 20 min./uvařené jazyky vyndáme -schladíme studenou vodou a sloupneme, nakrájíme na plátky. Do dalšího kastrolu dáme asi 5 dkg másla nebo olej+cibulku na kostičky+nastrouhanou zeleninu a orestujeme, zaprášíme moukou -trošku opražíme , přiléváme vodu z uvařených jazyků a metličkou vyšleháváme, aby se neudělaly žmolky, dochucujeme-solí, octem a nakonec přidáme šlehačku. Pokud je omáčka řídká, ve šlehačce rozkvedláme ještě trochu mouky a zahustíme. Kdo chce může omáčku rozmixovat , aby tam nebyly kousky a byla hladká. Podáváme s knedlíkem. Také jsou k tomu dobré brusinky jako u pravé svíčkové.
Poznámka k receptu na Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková": Možná by se mohly jazyky nakrájet na větší kousky a dát rovnou do omáčky. /Připomínalo by to asi "pajšl"/ Bohužel nemám foto, napadlo mě sem dát recept až bylo vše spapáno.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: vladi (vladka)
- Datum vložení: 10.04.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 2-3 vepřové jazyky, voda , sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list, koř.zelenina- /2mrkve, 1petržel, kousek celeru/, cibule, olej/nebo máslo/, polohr.mouka.Smetana 250ml.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový jazyk vařený "a lá svíčková",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|