|
Recept na Vepřový jazyk v pikantní omáčce
Recept na Vepřový jazyk v pikantní omáčce je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřový jazyk v pikantní omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové jazyky 1 menší mladá cuketa 5 půlek sušených rajčat v oleji 3 lžíce oleje z rajčat ½ větší cibule/nebo 1 malá 150 ml červeného Merlotu oříšek povoleného másla+lžíce hladké mouky sůl,mletý pepř na dochucení na vývar k jazykům budeme pořebovat kousek mrkve,celeru,,bobkový list a pár kuliček pepře(může být i pár snítek libečku).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřový jazyk v pikantní omáčce
Recept na Vepřový jazyk v pikantní omáčce: Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí(skeletu) Ochladíme ve studené vodě, sloupneme a nakrájíme na širší plátky. Na oleji z rajčat orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájená rajčata a cuketu nakrájenou na drobné kostičky. Vše podlijeme vínem a přidáme máslo, které jsme si umíchali s moukou. Do této směsi přidáme nakrájené jazyky a necháme na slabém plameni pod pokličkou vařit cca 10minut. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat. Jako příloha se nejlépe hodí rýže, jinak dle vlastní chuti.
Poznámka k receptu na Vepřový jazyk v pikantní omáčce: Je to hrůza, vymýšlet jídlo pro“ rukama makajícího“chlapa:-) Zatím se daří a bylo to jedlé, Na fotce přidávám vzorek a pokud se bude líbit, tak budu ráda, když někdo vyzkouší.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřový jazyk v pikantní omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 16.09.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 2 vepřové jazyky 1 menší mladá cuketa 5 půlek sušených rajčat v oleji 3 lžíce oleje z rajčat ½ větší cibule/nebo 1 malá 150 ml červeného Merlotu oříšek povoleného másla+lžíce hladké mouky sůl,mletý pepř na dochucení na vývar k jazykům budeme pořebovat kousek mrkve,celeru,,bobkový list a pár kuliček pepře(může být i pár snítek libečku)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřový jazyk v pikantní omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřový jazyk v pikantní omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřový jazyk v pikantní omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|