|
Recept na Vepřové žebírko na žampionech
Recept na Vepřové žebírko na žampionech je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové žebírko na žampionech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 ks vepřových žebírek (kotleta s kostí) 20 dkg uzené slaniny (Lopenická) ¾ kg malých čerstvých žampionů 1 velká cibule, hl. mouka, šťáva z jednoho citronu sůl, pepř čtyř barev, 100 g vepřové sádlo, vývar.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové žebírko na žampionech
Recept na Vepřové žebírko na žampionech: Vepřová žebírka lehce naklepeme a na okrajích nožem nařízneme (zabráníme tím zkroucení masa při opékání). Z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem čtyř barev. Na steakové pánvi rozpustíme vepřové sádlo a všechno maso z obou stran poctivě opečeme do zlatavé barvy. Opečené maso přendáme do většího hrnce. Do výpeku po mase přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vypéct. Jakmile je slanina vypečena přidáme nakrájenou cibuli a necháme opéct lehce do hněda. Když je cibule krásně opečena přidáme žampiony (tyto před vložením očistíme od nečistot, prolijeme citronovou šťávou, necháme cca 3 minuty působit a poté propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavily kyselosti – žampiony po této úpravě zůstanou krásně světlé a křupavé). Malé žampiony ponecháme vcelku, střední pouze půlíme a velké plátkujeme na hrubší plátky. Lehce necháme žampiony s cibulkou a slaninou prohřát a přidáme je na maso do hrnce. Podlijeme masovým vývarem tak, aby maso bylo skoro potopeno, a dusíme společně se žampiony cca 30 minut. Měkké maso vyjmeme a do vzniklé šťávy vmícháme dvě lžíce hl. mouky rozmíchané s trochou vody a tím vše zahustíme a necháme provařit minimálně 15 minut za častého míchání. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo brambory.
Poznámka k receptu na Vepřové žebírko na žampionech: sarka nezavdalova: ... jsem poctěn, že bude tento pokrm jako svatební menu. Přeji hodně štěstí a dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové žebírko na žampionech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 29.06.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 ks vepřových žebírek (kotleta s kostí) 20 dkg uzené slaniny (Lopenická) ¾ kg malých čerstvých žampionů 1 velká cibule, hl. mouka, šťáva z jednoho citronu sůl, pepř čtyř barev, 100 g vepřové sádlo, vývar
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové žebírko na žampionech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové žebírko na žampionech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové žebírko na žampionech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|