RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové žebírko na žampionech

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové žebírko na žampionech, recepty Vepřové žebírko na žampionech, Vepřové, žebírko, na, žampionech


Recept na Vepřové žebírko na žampionech

Recept na Vepřové žebírko na žampionech je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřové žebírko na žampionech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 ks vepřových žebírek (kotleta s kostí) 20 dkg uzené slaniny (Lopenická) ¾ kg malých čerstvých žampionů 1 velká cibule, hl. mouka, šťáva z jednoho citronu sůl, pepř čtyř barev, 100 g vepřové sádlo, vývar.

Vepřové žebírko na žampionech
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové žebírko na žampionech

Recept na Vepřové žebírko na žampionech:
Vepřová žebírka lehce naklepeme a na okrajích nožem nařízneme (zabráníme tím zkroucení masa při opékání). Z obou stran osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem čtyř barev. Na steakové pánvi rozpustíme vepřové sádlo a všechno maso z obou stran poctivě opečeme do zlatavé barvy. Opečené maso přendáme do většího hrnce. Do výpeku po mase přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vypéct. Jakmile je slanina vypečena přidáme nakrájenou cibuli a necháme opéct lehce do hněda. Když je cibule krásně opečena přidáme žampiony (tyto před vložením očistíme od nečistot, prolijeme citronovou šťávou, necháme cca 3 minuty působit a poté propláchneme pod tekoucí vodou, abychom se zbavily kyselosti – žampiony po této úpravě zůstanou krásně světlé a křupavé). Malé žampiony ponecháme vcelku, střední pouze půlíme a velké plátkujeme na hrubší plátky. Lehce necháme žampiony s cibulkou a slaninou prohřát a přidáme je na maso do hrnce. Podlijeme masovým vývarem tak, aby maso bylo skoro potopeno, a dusíme společně se žampiony cca 30 minut. Měkké maso vyjmeme a do vzniklé šťávy vmícháme dvě lžíce hl. mouky rozmíchané s trochou vody a tím vše zahustíme a necháme provařit minimálně 15 minut za častého míchání. Podáváme s rýží, houskovým knedlíkem nebo brambory.

Poznámka k receptu na Vepřové žebírko na žampionech:
sarka nezavdalova: ... jsem poctěn, že bude tento pokrm jako svatební menu. Přeji hodně štěstí a dobrou chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové žebírko na žampionech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 29.06.2012
  • Počet porcí: 6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 6 ks vepřových žebírek (kotleta s kostí) 20 dkg uzené slaniny (Lopenická) ¾ kg malých čerstvých žampionů 1 velká cibule, hl. mouka, šťáva z jednoho citronu sůl, pepř čtyř barev, 100 g vepřové sádlo, vývar
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové žebírko na žampionech, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové žebírko na žampionech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové žebírko na žampionech

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist