|
Recept na Vepřové závitky se zelím a omáčkou
Recept na Vepřové závitky se zelím a omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové závitky se zelím a omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků masa (kýta, kotleta) 10 dkg anglické slaniny 1/2 skleničky malé skleničky sterilovaného zelí hořčice, sůl, pepř dle chuti 2 kostky masoxu cibule olej 1/2 smetany ke šlehání(na vaření) hladká mouka a voda na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové závitky se zelím a omáčkou
Recept na Vepřové závitky se zelím a omáčkou: Maso naklepeme, posypeme solí a pepřem z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny a na jeden konec dáme trochu zelí. Poté začneme balit od t strany, kde je zelí, do závitku a převážeme nití. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme cibuli, poté osmažíme závitky z obou stran. Zalijeme vodou, přidáme masox a sůl. Uzavřeme a vaříme asi 30 min. Závitky vyjmeme, uchováváme v teple. Omáčku přes cedník přecedíme (aby tam neplavala cibule), zalijeme smetanou, dle chuti dochutíme (hořčice, sůl, pepř) a dle potřeby ještě zahustíme. Hotovou omáčkou přelíváme závitky, podáváme s rýží. Varianta: Cibuli v omáčce rozmixujeme, zahustí nám ji.
Poznámka k receptu na Vepřové závitky se zelím a omáčkou: Dobrá kombinace surovin+9Druhá varianta s rozmixovanou cibulí chutná i mě
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové závitky se zelím a omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 29.08.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 plátků masa (kýta, kotleta) 10 dkg anglické slaniny 1/2 skleničky malé skleničky sterilovaného zelí hořčice, sůl, pepř dle chuti 2 kostky masoxu cibule olej 1/2 smetany ke šlehání(na vaření) hladká mouka a voda na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové závitky se zelím a omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové závitky se zelím a omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové závitky se zelím a omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|