RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně, recepty Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně, Vepřové, zámotky, adžikovým, kořením, na, smetaně


Recept na Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně

Recept na Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
5 plátků vepřového masa aby šlo zamotat(měla jsem krkovičku), 1 velká cibule, 100 g uzeného špeku, pórek tak 10 cm, 1 paprika lusk, 100 g eidamu, 3 trojůhelníčky taveného sýra(byl se šunkou), 1 smetana 30%, koření adžika, trošku oleje, hladká mouka, sůl..

Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně

Recept na Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně:
Plátky masa naklepeme na větší pláty, z obou stran je nařízneme, osolíme a posypeme adžikou. Nakrájíme pór, eidam, tavenný sýr a papriku, všechno na 5 dílů a každý 1 díl všech surovin naskládáme na plátky, zamotáme, přichytíme si kovovou jehlou, omotáme nití, aby nám sýr netekl ven a jehly pak vyndáme. Nakrájíme si uzený špek na malé kostičky, cibuli nadrobno a do hrnce si dáme malinké množství oleje, pak špek, který necháme vyškvařit. Zprudka si na špeku opečeme ze všech stran zámotky, vyndáme je bokem a dáme na zbylý tuk osmažit cibulku do růžova, přidáme mouku a až nám vznikne jíška, zalijeme vodou, necháme při stálém míchání povařit a vrátíme zámotky zpět, dusíme. Během dušení přidáme nejméně lžičku koření Adžika a osolíme jak potřeba, podle chuti. Nakonec zalijeme smetanou a chceme-li mít omáčku ještě hustější, můžeme dát mouku i do smetany, rozmícháme a vlijeme do omáčky. Necháme ještě chvíli vařit a než budeme servírovat sundáme nitě ze zámotků.

Poznámka k receptu na Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně:
Vyndala jsem krkovici s kostí, vykostila jsem jí a nakrájela na plátky, koukla jsem do lednice a vyndala to, co bylo k dispozici a recept byl na světě spolu s adžikou, která mi poslední dobou moc chutná a dělá velmi pikantní šťávy i omáčky. Dnes byly knedlíky, které zbyly od včerejška jako příloha a zítra bude rýže.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bibinka (Janinka)
  • Datum vložení: 20.03.2012
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 5 plátků vepřového masa aby šlo zamotat(měla jsem krkovičku), 1 velká cibule, 100 g uzeného špeku, pórek tak 10 cm, 1 paprika lusk, 100 g eidamu, 3 trojůhelníčky taveného sýra(byl se šunkou), 1 smetana 30%, koření adžika, trošku oleje, hladká mouka, sůl.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové zámotky s adžikovým kořením na smetaně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist