|
Recept na Vepřové výpečky II.
Recept na Vepřové výpečky II. je zařazen v kategorii pro začátečníky.
K přípravě Vepřové výpečky II. budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg libového bůčku i s kůží(plecka), 2 střední cibule, 3 (4)větší stroužky česneku, 1 vrchovatá čl celého kmínu, pepř, 15 g soli, 2 pl sádla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové výpečky II.
Recept na Vepřové výpečky II.: Maso nakrájíme na větší kostky (4x4x4cm), prohněteme se solí a odložíme. V kastrolu na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem na plátky a kmínem. Vložíme prosolené maso a orestujeme po všech stranách až maso zbledne (hrůzou). Po té jej podlijeme hrnkem vřící vody, vrazíme to přikryté do trouby rozpálené na 200°C a pečeme 1,5 hodiny s občasným promícháním a dolitím vody. Po uvedené době sejmeme poklici a pečeme ještě asi 1/2 hodiny odkryté bez podlívání. Na závěr dolijeme vřící vodu na potřebné množství šťávy, setřeme ze stěn výpek a rozmícháme ve šťávě (můžeme ještě provonět jedním utřeným stroužkem česneku). Podáváme s brambor. knedlíkem a špenátem.
Poznámka k receptu na Vepřové výpečky II.: Množství soli - 15g na 1kg masa je vyzkoušené a řekl bych, že je to ono :-) (přepočet pro kuchaře vědce - např. máme 0,6kg masa x 15g = použijeme 9g soli)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové výpečky II., kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Tom Beyk
- Datum vložení: 03.05.2014
- Počet porcí: ~ 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pro začátečníky
- Suroviny: 1 kg libového bůčku i s kůží(plecka), 2 střední cibule, 3 (4)větší stroužky česneku, 1 vrchovatá čl celého kmínu, pepř, 15 g soli, 2 pl sádla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové výpečky ii.,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové výpečky II. - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové výpečky II.
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|