Recept na Vepřové vindaloo
Recept na Vepřové vindaloo je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové vindaloo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g vepřové plece 150 ml rostliného oleje 6 stroužků česneku 3 červené cibule 1 červená chilli paprička 500 g nakládaných rajčat 2 PL rajčatového protlaku sůl Na pastu vindaloo asi 3 cm čerstvého zázvoru 1 KL mletého římského kmínu 1/4 KL mleté skořice 2 PL hořčičného semínka 1 PL celého koriandru 1 PL kurkumy 2 Kl garam masala 1/4 KL cayenského pepře 3 Pl bílého vinného octa 1 KL cukru 1/4 KL chilli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové vindaloo
Recept na Vepřové vindaloo: Nejdříve si připravíme pastu vindaloo : Zázvor najemno nastrouháme. Hořčičné semínko a koriandr nadrtíme v hmoždíři. Včechny suroviny smícháme dohromady. Cibuli nakrájíme na co nejmenší kousky. Maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm. Česnek utřeme. Na velkou pánev či wok dáme olej, rozpálíme a dáme smažit cibulku. Jen lehce dosklovita. Přidáme česnek, chvilku restujeme a přidáme pastu vindaloo. Chvilku restujeme. přidáme maso a restujeme asi 5 minut. Přidáme posekaná rajčata i se šťávou, protlak a na jemno posekanou chilli papričku. Dosolíme, promícháme, ztlumíme plamen a zvolna vaříme asi hodinu. Můžeme i pod pokličkou. Pokud bez pokličky, přidáme trochu vody.
Poznámka k receptu na Vepřové vindaloo: KL - kávová lžička PL - polévková lžíce V originálním receptu je 4 násobné množství chilli papriček, chilli a cayenského pepře. To by pro nás bylo nepoživatelné. Takže jsem to snížil na uvedené množství a je to pikantní, ale né hoří ...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové vindaloo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Dooga
- Datum vložení: 23.09.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g vepřové plece 150 ml rostliného oleje 6 stroužků česneku 3 červené cibule 1 červená chilli paprička 500 g nakládaných rajčat 2 PL rajčatového protlaku sůl Na pastu vindaloo asi 3 cm čerstvého zázvoru 1 KL mletého římského kmínu 1/4 KL mleté skořice 2 PL hořčičného semínka 1 PL celého koriandru 1 PL kurkumy 2 Kl garam masala 1/4 KL cayenského pepře 3 Pl bílého vinného octa 1 KL cukru 1/4 KL chilli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové vindaloo,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové vindaloo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové vindaloo
|
|