|
Recept na Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku
Recept na Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g vepřových srdíček/4 ks 200 g valašského špeku 150 g cukety zbavené slupky a semínek 2 cibule 4 stroužky česneku 2 bílé papriky 2 rajčata 5 kuliček nového koření sůl,mletý pepř pár stonků libečku na vyvaření(můžeme vynechat) 1 pl oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku
Recept na Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku: Srdíčka zbavíme krvavých usedlin, dobře opláchneme a nakrájíme na silnější plátky. Špek nakrájíme na drobnější kostičky, dva stroužky česneku prolisujeme a odložíme stranou. Zbývající stroužky nakrájíme na plátky, cibuli na jemné půlměsíčky, papriku a cuketu na větší kousky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, odstraníme slupku a také nakrájíme na větší kousky. Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 2minutky osmahnout špek, přidáme cibuli a plátky česneku a restujeme do zavadnutí cca 4minuty. Poté odhrneme ke straně hrnce, vložíme plátky srdíček a necháme po obou stranách zatáhnout. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, koření, případně stonky libečku a 350ml vařící vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a na mírném plameni od doby varu vaříme 40minut. Měkké plátky masa a kuličky nového koření z hrnce vybereme, šťávu rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme prolisovaný česnek, dle potřeby dochutíme solí, pepřem a maso vložíme nazpět. Necháme prohřát a podáváme například s rýží. Hodí se i těstoviny, nebo knedlík.
Poznámka k receptu na Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku: Hotová omáčka se může různě dochucovat-smetanou sladkou, nebo zakysanou. Lze přidat hořčici, nebo před dokončením provařit s rajčatovým protlakem.Vlastní fantazii a chutím se meze nekladou:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 15.09.2012
- Počet porcí: 4-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 900 g vepřových srdíček/4 ks 200 g valašského špeku 150 g cukety zbavené slupky a semínek 2 cibule 4 stroužky česneku 2 bílé papriky 2 rajčata 5 kuliček nového koření sůl,mletý pepř pár stonků libečku na vyvaření(můžeme vynechat) 1 pl oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové srdíčko v zeleninové"omáčce"z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|