|
Recept na Vepřové špízy na kyselém zelí
Recept na Vepřové špízy na kyselém zelí je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové špízy na kyselém zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
ŠPÍZY 800 g vepřový bůček, 2 klobásky (cca 200 g) 200 g uzeného špeku 2 větší červené nebo bílé cibule 2 kávové lžičky vegety 1 kávová lžička mleté sladké červené papriky 1 kávová lžička grilovacího koření 1 pol. lžíce worcesterské omáčky 1 pol. lžíce sojové omáčky 4 pol lžíce olivového oleje kovové jehlice nebo špejle ZELÍ 200 g anglické slaniny 1 sáček kysaného zelí 3 rajčata 1 cibule 3 bobkové listy tymián 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření celý kmín mletý pepř sůl olej (nebo sádlo) 1 dcl tmavého piva (může být a nemusí).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové špízy na kyselém zelí
Recept na Vepřové špízy na kyselém zelí: Postup: ŠPÍZY Vepřové maso nakrájíme na kostky cca 4x4 cm a vetřeme do něj sypké koření (vegetu, papriku, grilovací) a dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do rána do lednice. Na druhý den ráno maso vyndáme z lednice a přeložíme ho. Smícháme olivový olej se sojovou omáčkou a worcesterem a tuto směs prošleháme tyčovým ponorným mixérem až vznikne hustá emulze. Touto emulzí zalejeme maso a řádně ji rukou vetřeme. Znovu uložíme do chladna a necháme proležet do doby použití. Ostatní suroviny si nakrájíme na stejně široká kolečka – cibuli na měsíčky. Postupně střídavě napichujeme na špejle. Uvedené množství je na cca šest jehel. Zprudka opečeme ze všech stran na větší pánvi a přeneseme na plech s připraveným kyselým zelím. Dáme péct do trouby na 180 stupňů cca 40 minut. Podáváme s čímkoli, co je nám libo nebo co nám k tomu pasuje. předpříprava: KYSELÉ ZELÍ Pekáček si vymázneme olejem nebo lépe sádlem a na dno vyskládáme plátky anglické slaniny. V kastrolu si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata, tymián, pepř, nové koření, bobkové listy, osolíme a chvíli podusíme. Takto hotové zelí přendáme do pekáčku na anglickou slaninu, na zelí pak položíme připravené orestované špízy, opepříme a přidáme pivo a dáme odkryté zapéct, až bude maso hezky dohněda.
Poznámka k receptu na Vepřové špízy na kyselém zelí: Musím říct, že mi to dalo zabrat. Je to na přípravu dosti náročné jídlo. Tymián jsem nesehnal, takže nezjistím, jaký to má vliv na výslednou chuť. Uzený špek zůstal mírně tuhý. Příště bych to napřed pekl pod poklicí a teprve až na konec bych ji sundal pro zčervenání. Za zkoušku by možná stálo zkusit zapnout troubu na gril. http://miric.unas.cz/
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové špízy na kyselém zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: clupmi
- Datum vložení: 16.04.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: ŠPÍZY 800 g vepřový bůček, 2 klobásky (cca 200 g) 200 g uzeného špeku 2 větší červené nebo bílé cibule 2 kávové lžičky vegety 1 kávová lžička mleté sladké červené papriky 1 kávová lžička grilovacího koření 1 pol. lžíce worcesterské omáčky 1 pol. lžíce sojové omáčky 4 pol lžíce olivového oleje kovové jehlice nebo špejle ZELÍ 200 g anglické slaniny 1 sáček kysaného zelí 3 rajčata 1 cibule 3 bobkové listy tymián 5 kuliček pepře 5 kuliček nového koření celý kmín mletý pepř sůl olej (nebo sádlo) 1 dcl tmavého piva (může být a nemusí)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové špízy na kyselém zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové špízy na kyselém zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové špízy na kyselém zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|