|
Recept na Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem
Recept na Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1200g masa, já jsem použila vykostěnou vepřovou krkovici 1 větší celer rybízová marmeláda 1 cibule limetková šťáva pepř, sůl, trochu cukru krupičky 1 kostka masoxu tuk-olej nebo sádlo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem
Recept na Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem: Z masa si ukrojíme pláty na menší roládky. Přes fólii rozklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Každý plát pomažeme rybízovou marmeládou, posypeme na hrubém struhadle nastrouhaným celerem, lehce poprášíme krupičkovým cukrem, pokapeme limetkovou šťávou, zavineme a zavážeme nití. Na tuku v hrnci osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a každou roládku ze všech stran opečeme-zatáhneme. Podlijeme 3 dl vody, rozdrobíme masox a zasypeme zbylým celerem. Hrnec uzavřeme a necháme syčet na mírném ohni 30 minut. Vypneme, necháme dojít, hrnec otevřeme, roládky vytáhneme a uchováme v teple. Šťávu rozmixujeme, tím trochu zhoustne. Z roládek odmotáme nit, nakrájíme na plátky, dáme na talíř a přelijeme šťávou. Podáváme s rýží.
Poznámka k receptu na Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem: Šťáva je krásně navinulé chuti, díky marmeládě, cukru, limet. šťávě a celeru. Kdo má rád hustější omáčky, může v troše vody rozmíchat solamyl nebo PL hl. mouky a ještě chvilku převařit. Maso nemusí být jen vepřové. Toto jídlo mě napadlo jen tak, mám spoustu celeru a marmelády, letos byla moc krásná úroda červeného rybízu:-) A na zasypání masa zbylým celerem mě inspirovala Simča Kučerová - Simi díky :-) http://www.toprecepty.cz/recept/8108-rostena-na-ce... Omluvte prosím kvalitu fotek.Vše je foceno mobilem:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 07.12.2010
- Počet porcí: 7-8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1200g masa, já jsem použila vykostěnou vepřovou krkovici 1 větší celer rybízová marmeláda 1 cibule limetková šťáva pepř, sůl, trochu cukru krupičky 1 kostka masoxu tuk-olej nebo sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové roládky s rybízovou marmeládou a celerem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|