|
Recept na Vepřové rizotko
Recept na Vepřové rizotko je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové rizotko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Kulatozrnná rýže (asi jeden větší hrníček 250ml), 1 cibule, 150g vepřového masa (kýta, kotleta), trocha kari, gril. koření, sůl, ml. paprika, půl kostky masoxu, mražený hrášek (měla jsem domácí), a trocha sušených žampionů..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové rizotko
Recept na Vepřové rizotko: Do většího hrnce si dám vařit rýži, s tím, že vodu osolím a nasypu do ní kari (asi dvě PL), pak vhodím rýži. Vařím cca 15-20 minut do změknutí. Po uvaření dát okapat. V jiném hrnci si rozehřeju trochu oleje a vhodím oloupanou nakrájenou cibulku najemno. Mezitím si krájím maso na malé kostky, osolím, posypu grilovacím kořením a promíchám. Ke zlatavé cibulce vhodím maso aby se trochu zatáhlo. V hrníčku si rozmíchám kostku bujonu s horkou vodou. Maso si hojně posypu ml. paprikou (záleží velice na kvalitě papriky hodně ovlivní chuť) asi 2-3 PL, a promíchám. Poté přiliju masox rozmíchaný s vodou a maso dusím do změknutí. Až je maso měkké přisypu hrášek mražený a žampiony. Chvilinku provaříme a vmícháme rýži. Navrch jsem si posypala parmazánem.
Poznámka k receptu na Vepřové rizotko: K receptu nejsou žádné komentáře.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové rizotko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: amarcha (Jitka Žmolová)
- Datum vložení: 03.07.2014
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Kulatozrnná rýže (asi jeden větší hrníček 250ml), 1 cibule, 150g vepřového masa (kýta, kotleta), trocha kari, gril. koření, sůl, ml. paprika, půl kostky masoxu, mražený hrášek (měla jsem domácí), a trocha sušených žampionů.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové rizotko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové rizotko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové rizotko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|