|
Recept na Vepřové plátky po Balkánsku
Recept na Vepřové plátky po Balkánsku je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové plátky po Balkánsku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 plátků vepřové kýty, koření Kotányi „ Balkánské ražničí “ hladká mouka, sušená rajčata, sůl, pepř, tymián, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové plátky po Balkánsku
Recept na Vepřové plátky po Balkánsku: Plátky kýty naklepeme a naložíme do koření „Balkánské ražničí“, které rozmícháme s trochou oleje. Na 6 plátků masa použijeme cca polovinu kořenící směsi. Koření poctivě vetřeme do masa a dáme uležet do chladna nejlépe do druhého dne. Maso poté zprudka orestujeme z obou stran na pánvi a orestované plátky přendáme do hrnce. Maso zalijeme vývarem /není-li stačí 1 kostka Masoxu/ a přidáme asi 10 ks sušených rajčat a dvě špetky sušeného tymiánu. Necháme lehce podusit cca 30 minut a následně plátky masa vyjmeme, šťávu zahustíme lehce trochou mouky rozmíchané ve vodě a osolíme, opepříme dle chuti. Vrátíme maso do omáčky a necháme lehce prohřát. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Vepřové plátky po Balkánsku: Sušená rajčata, byla použita vlastní výroby.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové plátky po Balkánsku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 14.11.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 plátků vepřové kýty, koření Kotányi „ Balkánské ražničí “ hladká mouka, sušená rajčata, sůl, pepř, tymián, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové plátky po balkánsku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové plátky po Balkánsku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové plátky po Balkánsku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|