|
Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě
Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové ocásky v pikantní marinádě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 ks masitějších vepřových ocásků/cca 1,7kg na marinádu 100 ml červeného vína/použila jsem Merlot 3 vrchovaté lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru 4 prolisované stroužky česneku/použila jsem český 5 lžic sladké chilli omáčky 3 lžíce rybízové marmelády 2 lžíce kremžské hořčice 2 snítky rozmarýnu dále budeme potřebovat 2 lžíce oleje plátek másla cca 2cm široký 250 ml červeného vína trochu soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě
Recept na Vepřové ocásky v pikantní marinádě: Ocásky opláchneme a trochu pokrátíme o kostnaté konečky, které nevyhodíme, ale necháme např. k přípravě huspeniny apod. Takto připravené maso vložíme do hlubší zapékací mísy, zalijeme marinádou se zhora umíchaných surovin a dáme přikryté, nejlépe přes noc uležet do lednice. Poté si na pánvi rozehřejeme olej s máslem a ocásky, ze kterých jsme nožem marinádu setřeli prudce ze všech stran opečeme. Ocásky poskládáme nazpět do zapékací mísy k marinádě a mírně osolíme. Výpek na pánvici zalijeme 250ml červeného vína, vše nalijeme na opečené ocásky a přikryté druhým dílem zapékací mísy, nebo alobalem vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na středním stupni doměkka(já jsem pekla v plynové troubě přibližně 2,5hodiny). Pokud se nám bude zdát, že se tekutina hodně vypéká, můžeme malinko podlít horkou vodou. Hotová, vypečená šťáva je ale chutnější bez podlití. Hotové ocásky podáváme přelité výpekem. Jako příloha se hodí buď na suché pánvi opečené kanápky z bílého pečiva, ale velice chutné jsou stejným způsobem opečené plátky bramborového knedlíku.
Poznámka k receptu na Vepřové ocásky v pikantní marinádě: Na vepřové ocásky jsem narazila čistě náhodou a hned u pultu mi začalo šrotit v hlavě, co by se z nich dalo připravit a jaké suroviny mám doma. Na finančně nenáročném jídle jsme si moc pochutnali a protože jsem zde nenašla nic až tak moc podobného, tak Vám přidávám pro inspiraci podobné dobrůtky a i tu mou:-) Pro ty z Vás, kterí nejsou nějací cimprlichové, co se stolování týče, přidávám jednu“čuňárníčku“. Teplé maso z ocásků nožíkem oberte od kosti, vložte do výpeku, malinko prohřejte a baštěte jen tak přímo ze zapékací mísy. Rohlíkem, který v tomto případě nemusí být ani osmahnutý nabírejte socík a vychutnávejte-vřele doporučuji:-) My jsme si takto pochutnali na druhém kole.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové ocásky v pikantní marinádě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 12.07.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 4 ks masitějších vepřových ocásků/cca 1,7kg na marinádu 100 ml červeného vína/použila jsem Merlot 3 vrchovaté lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru 4 prolisované stroužky česneku/použila jsem český 5 lžic sladké chilli omáčky 3 lžíce rybízové marmelády 2 lžíce kremžské hořčice 2 snítky rozmarýnu dále budeme potřebovat 2 lžíce oleje plátek másla cca 2cm široký 250 ml červeného vína trochu soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové ocásky v pikantní marinádě,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové ocásky v pikantní marinádě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové ocásky v pikantní marinádě
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|