|
Recept na Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou
Recept na Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová plec 600g, sůl,pepř mletý bílý, nové koření 5 kuliček nebo 1/4 lžičky mletého, (já použila mleté + celé bobkový list 1 ks, kořenová zelenina 300g (mrkev 2 díly, petržel 1 díl, celer 0,5dílu), cibule 2 ks, olej, máslo, hladká mouka 1-2 lžíce, zakysaná smetana jihočeská 250 ml, voda horká na podlití..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou
Recept na Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou: Vepřové maso nakrájíme na hrubší nudličky a promícháme se lžičkou oleje a novým kořením. Můžeme nechat odležet. Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kostičky. V pekáčku (kastrolu) si rozehřejeme lžíci oleje a 2 lžíce másla, vložíme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata. Pak vsypeme zeleninu a restujeme jí několik minut, až nám začne krásně vonět a pouštět barvu. Poté vložíme maso a zprudka ho opékáme do zatažení. Přidáme bobkový list, podlijeme horkou vodou (do poloviny výšky masa), osolíme a jemně opepříme. Poté pekáček přikryjeme poklicí a vložíme ho do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme do změknutí masa. Dle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme stranou, do vypečené šťávy se zeleninou přidáme mouku a za stálého míchání jí zarestujeme. Pak podlijeme vodou, rozmícháme a necháme přejít varem. Po 15 min omáčku rozmixujeme a nebo přepasírujeme na hladkou omáčku. (Lze zahustit i moukou rozmíchanou v zakysané smetaně). Vložíme zpět maso, přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme lehce přejít varem. Podle chuti dosolíme - můžeme i jemně dosladit - ovoníme čerstým pepřem a podáváme. Jako příloha se hodí houskový knedlík, gnocchi, brambory.
Poznámka k receptu na Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou: Recept jsem si našla na zadní straně balíčku s kořením a lehce jsem si ho upravila. Jídlo je krásně voňavé, jen pozor! abyste to s novým kořením nepřehnali. Doporučuji držet se receptu. Mouky se dává tolik, kolik chceme mít omáčky - ke knedlíkům více,...ale nejlepší je jen rozmixovaná zelenina a přidat zakys. smetanu. Krásně v tom vynikne, to propojení chutí. Zakysanou smetanu používám jihočeskou proto, že se mi v teplých jídlech nesráží. Jinak zakysanka musí mít pokojovou teplotu! Nebo si ji nejdříve "ohřejeme" přidáním trošky omáčky a pak teprve vlijeme do kastrolu, jinak se nám srazí. NOVÉ KOŘENÍ je výrazné koření, které se používá v rozumných dávkách do polévek (vývary, zahuštěné-bramboračka,...), smetanových omáček, paštik, k masu hovězímu, skopovému, zvěřině, drůbeži, do rýže a nezbytné je při nakládání hub, zeleniny, okurek. Vhodné je též do těžce stravitelných pokrmů.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 11.11.2010
- Počet porcí: 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová plec 600g, sůl,pepř mletý bílý, nové koření 5 kuliček nebo 1/4 lžičky mletého, (já použila mleté + celé bobkový list 1 ks, kořenová zelenina 300g (mrkev 2 díly, petržel 1 díl, celer 0,5dílu), cibule 2 ks, olej, máslo, hladká mouka 1-2 lžíce, zakysaná smetana jihočeská 250 ml, voda horká na podlití.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové nudličky s vůní nového koření a zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|