|
Recept na Vepřové maso na způsob džuveče
Recept na Vepřové maso na způsob džuveče je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové maso na způsob džuveče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g jakéhokoliv vepřového masa, 4 větší cibule, 100 g slaniny-nemusí být, 4 rajčata, 4 papriky, 2 hrsti fazolek, 6 žampionú, 4 střední brambory, tak asi 100 g rýže, pár lžic rajčatového protlaku-nemusí být, 4 lžíce sádla, provensálské koření, petržel-pažitka, pepř, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové maso na způsob džuveče
Recept na Vepřové maso na způsob džuveče: Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na měsíčky a necháme jí jen tak zesklovatět, vypneme a necháme bokem stát. V druhém pekáči si rozpustíme sádlo a celé dno poklademe bramborami, nakrájenými na kolečka. Do větší mísy přendáme maso s cibulí, přidáme rýži, papriky nakrájené na kolečka, fazolky, žampiony na plátky, nasekanou petržel, posypeme provensálským kořením, dáme pepř a osolíme. Všechno pěkně promícháme a na připravené brambory v pekáči navrstvíme tuto směs. Navrch rozprostřeme rajčata na plátky a můžeme pokecat rajčatovým protlakem(já ho dala, měla jsem málo rajčat a byl tam dobrý), podlijeme 200 ml vody, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme hodinu. Mezi pečením ještě zalijeme vodou, ne moc, jen aby jídlo bylo hezky vlhké.
Poznámka k receptu na Vepřové maso na způsob džuveče: Jelikož doma nebyly všechny suroviny na pravý djuveč, udělala sem si takový svůj a byl vážně dobrý a proto vám ho sem dávám k vyzkoušení!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové maso na způsob džuveče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 18.11.2010
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 g jakéhokoliv vepřového masa, 4 větší cibule, 100 g slaniny-nemusí být, 4 rajčata, 4 papriky, 2 hrsti fazolek, 6 žampionú, 4 střední brambory, tak asi 100 g rýže, pár lžic rajčatového protlaku-nemusí být, 4 lžíce sádla, provensálské koření, petržel-pažitka, pepř, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové maso na způsob džuveče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové maso na způsob džuveče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové maso na způsob džuveče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|