|
Recept na Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci
Recept na Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Brambory na 4 porce, 4 plátky vepřové krkovičky, 1 menší květák, 1 střední cibule, 2 větší vejce, olej, zhruba 150 - 200 g tvrdého sýru, sůl, mletý pepř..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci
Recept na Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci: Římský hrnec zhruba na půlhodinku namočíme a připravíme si vše potřebné. Květák rozebereme na růžice a jen na krátkou dobu vložíme do osolené vařící vody a vyjmeme. Nakrájenou cibuli orestujeme do sklovita na malém množství tuku. Po částečném vychladnutí květák nasekáme nahrubo, přidáme taktéž trošku prochladlou orestovanou cibuli a 2 vejce, osolíme, opepříme a zamícháme. Syrové brambory nakrájíme na hrubší kostky, rozprostřeme na dno římského hrnce, osolíme, promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsky a na ni naklepané, osolené, opepřené a olejem pokapané vepřové plátky. Vše zasypeme strouhaným tvrdým sýrem, přiklopíme víkem, dáme do trouby, kterou v této chvíli teprve zapneme. Celková doba přípravy v troubě je hodinka a půl. Záleží na teplotě trouby. Ke konci přípravy odklopíme víko a necháme sýr zezlátnout, ale už hlídáme. Asi 10 minut. Jinak jídlu nemusíme věnovat žádnou pozornost a můžeme se věnovat jiné činnosti, svým koníčkům a zábavě :-)) Podávala jsem s míchaným kompotem a dělala jsem taky salát z pekingského zelí, kterému se říká čínské :-)) Zachutnala mi směs salátového koření od Vitany, tak ho dělávám docela často.
Poznámka k receptu na Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci: Jinak sebekriticky přiznávám, že jsem měla květák trochu víc uvařený než jsem chtěla a pak jsem ho nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle. Tak příště raději moc nevařit a nasekat na hrubší kousky. Z masa můžeme použít i kýtu, nebo kotletky, pokud je maso libové, můžeme cibuli orestovat na nakrájené uzené slanině. A jinak koření si přidá každý podle svých zvyklostí, já nic nepřidávala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 02.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Brambory na 4 porce, 4 plátky vepřové krkovičky, 1 menší květák, 1 střední cibule, 2 větší vejce, olej, zhruba 150 - 200 g tvrdého sýru, sůl, mletý pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové maso na bramborách a květáku v římském hrnci
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|