|
Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách
Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Vepřové „Mangalica“ na houbách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 kg vepřové plece (plemeno Mangalica) 4 - 6 větších hřibovitých hub – „modráci – sucháči“ 1 velká cibule ½ l horké vody sádlo Mangalica, čerstvě mletý pepř, bobkový list sádlová jíška, drcený kmín, nové koření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách
Recept na Vepřové „Mangalica“ na houbách: Připravíme si pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi si rozpustíme lžičku sádla z plemene Mangalica a opečeme na něm na kostky nakrájenou, osolenou a opepřenou vepřovou plec. Jakmile se maso krásně opeče a zatáhne, přendáme jej do PH. Do výpeku z masa přidáme na silnější plátky nakrájené čerstvé houby a posypeme drceným kmínem. Necháme lehce pustit v nich obsaženou vodu a po změknutí hub je přidáme k masu do PH. Na pánvi si rozpustíme další lžičku sádla Mangalica a opečeme do zlaté barvy najemno nakrájenou cibuli, kterou poté také přidáme do PH k masu a houbám. Podlijeme ½ litrem vařící vody, přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze HIGH cca 3 hodiny. Po uvedené době smícháme lžičku sádla Mangalica s lžicí hladké mouky a přidáme do PH za účelem lehkého zahuštění omáčky. Promícháme a necháme ještě cca 30 minut na program LOW probublávat. Poté opatrně promícháme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka k receptu na Vepřové „Mangalica“ na houbách: Mangalica je plemeno prasat pocházející z Velké uherské nížiny. Bylo vyšlechtěno roku 1833 zkřížením plemene z Bakoňského lesa (kdysi i u nás populární bagoun) s polodivokými vepři z Šumadije. Plemeno se vyznačuje dlouhou vlnitou srstí plavé až černé barvy, která mu umožňuje pást se venku i v tuhé zimě - tím dosahuje přirozeného přírůstku sádla, jež obsahuje velké množství tzv. dobrého cholesterolu. zdroj Wikipedie http://www.valachy.cz/aktuality/mangalica-vip-mezi... http://cs.wikipedia.org/wiki/Mangalica
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové „Mangalica“ na houbách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 22.12.2013
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 1/2 kg vepřové plece (plemeno Mangalica) 4 - 6 větších hřibovitých hub – „modráci – sucháči“ 1 velká cibule ½ l horké vody sádlo Mangalica, čerstvě mletý pepř, bobkový list sádlová jíška, drcený kmín, nové koření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové „mangalica“ na houbách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové „Mangalica“ na houbách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové „Mangalica“ na houbách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|