|
Recept na Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou
Recept na Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 ks vepřových ledvinek 30 dkg libovější Oravské slaniny 1 kostka masoxu 1 větší cibule 2 kyselé okurky hl. mouka, pepř, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou
Recept na Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou: Oravskou slaninu nakrájíme na hranolky v šířce cca 0,5 cm a dáme na chvilku škvařit do hrnce. Po chvilce přidáme na jemno nakrájenou cibuli a opečeme do zhnědnutí. Vepřové ledvinky rozpůlíme a vyřežeme vnitřní části močovodů (tedy jediné nevzhledné části ledvinek), čisté plátky ledvinek podélně přepůlíme a nakrájíme na nudličky. Několikrát poté propláchneme v sítku vodou a následně vložíme do misky a zalijeme mlékem a necháme cca hodinku odležet. Někdy není špatné nechat i do druhého dne. Po vyluhování v mléce ještě propláchneme a přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou tak, aby se to dusilo. Okořeníme solí, pepřem a vložíme jednu kostku masoxu a přidáme na jemno nastrouhané dvě kyselé okurky střední velikosti. Dusíme, až jsou ledvinky krásně měkké tedy asi 45 minut. K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce . Lehce provaříme cca 15 minut a je hotovo. Podáváme těstovinou, bramborem nebo rýží.
Poznámka k receptu na Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou: Otto. Ledvinky zbožňujeme u ná včetně dcerky a vnučky. Zeťák ne, ani přítel vnučky a tím neví o jaký požitek přichází. Je jen důležití aby se močocesty dobře vaoperovali a pak je to OK, i když znám lidi co na tom nebazírujou. Já když připravuji ledvinky moji jezevčíci by se zbláznili a slintají po celé kuchyni. A se slaninou, ZKUSÍM . Už vidím že je to lixus. +bodík 15
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 10.05.2010
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 10 ks vepřových ledvinek 30 dkg libovější Oravské slaniny 1 kostka masoxu 1 větší cibule 2 kyselé okurky hl. mouka, pepř, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové ledvinky s oravskou slaninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové ledvinky s Oravskou slaninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|