|
Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce
Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřová plec 600g, sádlo (olej) 2 lžíce, cibule 2ks, česnek 1 větší stroužek, čerstvý tymián lžičku, nebo 1/4 lžičky sušeného, rajčatový protlak 2 lžičky, paprika mletá uzená 1 lžička - lze použít i obyčejnou sladkou, sůl, pepř mletý bílý, mouka hladká, olej na jíšku, vývar ( voda ) na podlití..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce
Recept na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce: V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme najemno nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata, pak přidáme česnek a vše restujeme do zlatova. Mezitím si nakrájíme plec na hrubší nudličky 2cm (nebo kostky) a ty pak přidáme na zlatou cibulku. Maso ze všech stran orestujeme, přidáme protlak, uzenou papriku, rychle promícháme a podlijeme vroucím vývarem (vodou) - do 2/3 výšky masa. Zlehka opepříme, osolíme, vsypeme tymián a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Zatím si na pánvi z oleje a mouky uděláme zlatou jíšku a necháme ji vychladnout. Skoro měkké maso vyjmeme hrubším cedníkem, do šťávy přidáme jíšku, pečlivě promícháme a necháme asi 20 min provářet. Pak omáčku přecedíme přes jemný cedník, vložíme do ní maso, dle chuti dosolíme (můžeme přidat pár lístků tymiánu na ovonění) a necháme ještě asi 10 - 15 min. mírně provářet, aby maso tzv. došlo a omáčka nám utvořila glanc (pustila tuk). Zahustit lze samozřejmě i moukou smíchanou s vodou a nechat po vyjmutí masa provařit. Jídlo má díky uzené paprice a tymiánu příjemnou vůni a chuť. Podáváme s rýží, hous.knedlíky, bramborami,....
Poznámka k receptu na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce: Mám doma čerstvý tymián a moc jsem chtěla vyzkoušet, jeho kombinaci s vepřovým masem. Jídlo se nejen povedlo, ale málem nebylo i co vyfotit, jak rychle zmizelo v našich bříškách.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 27.11.2010
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřová plec 600g, sádlo (olej) 2 lžíce, cibule 2ks, česnek 1 větší stroužek, čerstvý tymián lžičku, nebo 1/4 lžičky sušeného, rajčatový protlak 2 lžičky, paprika mletá uzená 1 lžička - lze použít i obyčejnou sladkou, sůl, pepř mletý bílý, mouka hladká, olej na jíšku, vývar ( voda ) na podlití.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kousky na tymiánu v červené omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|