|
Recept na Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban
Recept na Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 vepřových kotlet asi 2 cm silných( tlusté okrájené), 3 lžíce sádla, sůl a čerstvě mletý pepř, mouka na obalení kotlet, 1 1/2 hrnku jemně usekané cibule, 1 stroužek česneku na jemno posekaný, 3 lžíce sladké papriky, té nejkvalitnější co máte, l hrnek kuřecího (nebo jiného) vývaru, i z kostky, 1/3 hrnku sladké šlehačky, 1/3 hrnku zakysané smetany, 2 rovné lžíce mouky, 3 lžíce jemně usekaného kopru..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban
Recept na Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban: Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Ve větší pánvi rozpálíme sádlo až se z něj začne lehýnce kouřit, na něm osmahneme kotlety 3 minuty z každé strany a položíme stranou. Do pánve dáme cibuli, osmahneme, přidáme česnek, ještě chvilku osmahneme (zhořkl by). Sundáme s ohně, vmícháme papriku, nalijeme vývar a uvedeme do varu. V tekutině rozpustíme výpečky. Do pánve vrátíme kotlety a na mírném plameni dusíme 1 hodinu, až je maso měkké. Pak maso vyndáme a dáme do tepla. V hrnku smícháme šlehačku se zakysanou smetanou a moukou. Míchajíce nalijeme do pánve a mícháme, až se rozpustí a udělá hustá šťáva (dobře vypomůže ponorný mixer). Přidáme kopr, ještě promícháme, už dál nevaříme. Osolíme dle chuti. Na talíře dáme maso, zalijeme omáčkou a pokud zbývá, ještě nějakou podávat v omáčníku. Podáváme s noky, spatzlemi, rýží, konečně i poctivý český knedlík není k zahození.
Poznámka k receptu na Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban: Recept je převzat z "The Cooking of Vienna's Empire", od Josepha Wechsberga, tedy Jak se vařilo za Rakouska.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Drobek (Michal)
- Datum vložení: 26.05.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 8 vepřových kotlet asi 2 cm silných( tlusté okrájené), 3 lžíce sádla, sůl a čerstvě mletý pepř, mouka na obalení kotlet, 1 1/2 hrnku jemně usekané cibule, 1 stroužek česneku na jemno posekaný, 3 lžíce sladké papriky, té nejkvalitnější co máte, l hrnek kuřecího (nebo jiného) vývaru, i z kostky, 1/3 hrnku sladké šlehačky, 1/3 hrnku zakysané smetany, 2 rovné lžíce mouky, 3 lžíce jemně usekaného kopru.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - sertésborda kapros paprikamártásban,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové kotlety s koprovou a paprikovou omáčkou - Sertésborda Kapros Paprikamártásban
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|