|
Recept na Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem
Recept na Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Pečeně: 800g vepřové pečeně (šál přecházející do krkovice) 2 dcl červeného vína 2 lžíce sádla kousky čerstvé mrkve, petržele, celere a cibule Na potření: 5 stroužků česneku 2 lžíce sekané petržele 3 lžíce oleje Omáčka: Výpek se zeleninou Lžíce rajčatového protlaku Lžíce másla Hladká mouka Červené víno, voda Sůl, pepř Špenát: 200g listového špenátu sekaného (čerstvý či mražený) 50g másla 50 ml mléka či smetany 2 stroužky česneku Sůl, pepř, mletý zázvor Karlovarský knedlík: 6 housek z předchozího dne 2 dcl mléka 2 vejce hrubá mouka hrst sekané petržele sůl, pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem
Recept na Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem: Pečeně: Pěkný špalek masa nařežeme na plátky, ale ve spodní části nedořízneme. Z oleje, lisovaného česneku, petržele, soli a pepře vytvoříme směs a potřeme všechny plátky z obou stran a zpět přitlačíme k sobě a ovážeme provázkem. Zbytek potřeme na povrchu masa a ještě osolíme a opepříme. Můžeme na noc nechat odležet v lednici. Do pekáčku přidáme na větší kousky pokrájenou zeleninu, maso, podlijeme vínem, přidáme trochu vody a sádlo. Pomalu pečeme do zlatova a pak nařežeme napříč původním řezům tak, aby nám vznikl jakýsi ježek. Výpek se zeleninou přendáme do rendlíku (pár mrkví můžeme nechat na ozdobu), rozmixujeme, přidáme dle chuti víno, rajčatový protlak, osolíme a opepříme. Dále povaříme s lžící mouky a zjemníme máslem. Špenát: Na vyšší pánvi osmahneme na másle jemně pokrájenou cibuli (ještě lepší jarní), přidáme nasekaný česnek a špenát. Zalijeme mlékem či smetanou a chvíli dusíme. Poté odkryjme a vyvaříme, tak aby se již nemusel zahušťovat. Karlovarský knedlík: Housky pokrájíme na kostičky, pokropíme mlékem, přidáme nasekanou petržel, rozšlehané vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, dle chuti mletý zázvor a přidáváme hrubou mouku, tak aby vzniklo tužší těsto. Dále moc nepromícháváme, aby zůstaly kostky housek vcelku a ne kaše. Poté naneseme na rozloženou potravinářskou fólii (budou 2 šišky) zabalime, konce převážeme a jemně rozválíme. Vaříme 15 minut a poté necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Poznámka k receptu na Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem: Možná to vypadá složitě, ale úspěch zaručen.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rikin2
- Datum vložení: 10.12.2012
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Pečeně: 800g vepřové pečeně (šál přecházející do krkovice) 2 dcl červeného vína 2 lžíce sádla kousky čerstvé mrkve, petržele, celere a cibule Na potření: 5 stroužků česneku 2 lžíce sekané petržele 3 lžíce oleje Omáčka: Výpek se zeleninou Lžíce rajčatového protlaku Lžíce másla Hladká mouka Červené víno, voda Sůl, pepř Špenát: 200g listového špenátu sekaného (čerstvý či mražený) 50g másla 50 ml mléka či smetany 2 stroužky česneku Sůl, pepř, mletý zázvor Karlovarský knedlík: 6 housek z předchozího dne 2 dcl mléka 2 vejce hrubá mouka hrst sekané petržele sůl, pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové karé s česnekem na vinné omáčce, sekaným špenátem a karlovarským knedlíkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|