|
Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem
Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem je zařazen v kategorii pomalý hrnec.
K přípravě Vepřové karé s čabajkovým středem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřového karé (vcelku) 1 ks originální čabajské klobásky 2 velké cibule, kousek uzené slaniny 3/4 l masového vývaru, celý černý pepř slunečnicový olej, nové koření, pepř, sůl máslová jíška (máslo-hladká mouka, 1 dl smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem
Recept na Vepřové karé s čabajkovým středem: Vepřové karé si převážeme pro zpevnění a udržení tvaru (válec). Připravíme si pěkně vysušenou nožičku čabajské klobásy. Do převázaného špalíku vepřového karé, si uděláme dlouhým nožem skrz celou délku křížem bodný-řez, čímž nám vznikne prostor pro připravenou klobásu. Čabajskou klobásu bez jakékoliv úpravy vtlačíme do karé (pokud jsme dobře prořezali, nebude nám to dělat problém). Naplněné vepřové karé na povrchu osolíme, opepříme. Připravíme si pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi si rozpustíme lžíci oleje a opečeme na něm naplněné karé ze všech stran, a ihned přendáme do připraveného PH. Na pánvi následně opečeme na kostičky nakrájenou uzenou slaninu, a jakmile pustí tuk, tak přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do zlatova a společně se slaninou přidáme k masu do PH. Podlijeme 3/4 litrem masového vývaru, přidáme 6 kuliček nového koření, 6 kuliček celého černého pepře. PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin. Maso vyjmeme, opatrně zbavíme převázání a udržujeme v teple. 80 gramů másla nakrájíme na malé kousky a smícháme za pomocí prstů se lžicí a půl hladké mouky. Takto vzniklou studenou máslovou jíšku, přidáme do PH k výpeku, dobře promícháme, a tím máme vyřešeno zahuštění vznikající omáčky. Necháme máslovou jíšku v omáčce cca 15 minut na programu LOW probublávat. Vzniklou jemnou omáčku scedíme a dochutíme 1 dl smetany a dle potřeby ještě solí a pepřem. Vhodnou přílohou je houskový knedlík.
Poznámka k receptu na Vepřové karé s čabajkovým středem: Hezky sebestředné očičko, líbí, jo ještě jsem pročetla a postup je jasný
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové karé s čabajkovým středem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 07.04.2014
- Počet porcí: 5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomalý hrnec
- Suroviny: 1 kg vepřového karé (vcelku) 1 ks originální čabajské klobásky 2 velké cibule, kousek uzené slaniny 3/4 l masového vývaru, celý černý pepř slunečnicový olej, nové koření, pepř, sůl máslová jíška (máslo-hladká mouka, 1 dl smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové karé s čabajkovým středem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové karé s čabajkovým středem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové karé s čabajkovým středem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|