|
Recept na Vepřové jazýčky na hrášku a kapii
Recept na Vepřové jazýčky na hrášku a kapii je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřové jazýčky na hrášku a kapii budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
2 vepřové jazyky, 1 větší cibule, 2-3 stroužky česneku, menší konzervička zeleného hrášku, 1-2 hrsti sterilovaných kapií, 1/2 lžičky sušeného zázvoru(může být i čerstvý), vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 lžíce worcesteru, vývar z vaření jazyka, trošku oleje, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřové jazýčky na hrášku a kapii
Recept na Vepřové jazýčky na hrášku a kapii: Jazyky si povaříme v Papiňáku v mírně slané vodě, pak si je očistíme, stáhneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme olej, na něm osmažíme cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky, pak přidáme připravené jazyky, zalijeme menším množstvím vývaru z jazyka, pak přidáme ještě zázvor, worcester, osolíme a budeme dusit, až dokud nebude jazyk naprosto měkký. Pak si v hrnečku s vývarem z jazyka rozšlekáme mouku a vylijeme jí k jazykům a necháme provařovat do zhoustnutí, přidáme okapaný hrášek a okapanou kapii, dosolíme, máme-li málo šťávy, přidáme vývar a 10 minut ještě povaříme.
Poznámka k receptu na Vepřové jazýčky na hrášku a kapii: Na jazýčkách je výborné maso, máme je rádi, tak jsem se do nich dala zase úplně jinak, než je dělám a vykouzlila jsem dobrotu, kterou jsme si vychutnali. Podávala jsem s hráškovou rýží.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové jazýčky na hrášku a kapii, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 02.08.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 2 vepřové jazyky, 1 větší cibule, 2-3 stroužky česneku, menší konzervička zeleného hrášku, 1-2 hrsti sterilovaných kapií, 1/2 lžičky sušeného zázvoru(může být i čerstvý), vrchovatá lžíce hladké mouky, 1 lžíce worcesteru, vývar z vaření jazyka, trošku oleje, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové jazýčky na hrášku a kapii,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové jazýčky na hrášku a kapii - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové jazýčky na hrášku a kapii
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|