|
Recept na Vepřová směs
Recept na Vepřová směs je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová směs budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřové kýty, 2 dl smetany, 200 g rýže, 200 g brokolice, 100 g rokfóru, 100 g másla, 1 dl bílého vína, 2 vejce, 2 mrkve, 1 cibule, sůl, bílý pepř, olivový olej, 6 lžic hladké mouky, strouhanka na obalení, špetka muškátového květu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová směs
Recept na Vepřová směs: Maso nakrájejte na drobné nudličky, cibuli najemno a mrkev na malé kostičky. Cibuli orestujte dozlatova, přidejte maso, orestujte a poduste ve vlastní šťávě. Pak maso podlijte 2 dl vody, přidejte nakrájenou mrkev a vše poduste doměkka. Rýži uvařte v 0,5 l vody a nechte ji vychladnout. Mezitím si připravte bešamel – rozpusťte máslo, které pak zaprášíte prosátou moukou a zalijete 1 dl smetany a 1 dl vody. Uvaříte hustý bešamel, který dochutíte solí a muškátovým květem. Z brokolice okrájejte malé růžičky a krátce je povařte v horké vodě. Po vyjmutí je ihned zchlaďte v ledové vodě a pak vložte do vychladlého bešamelu. Přidejte rýži, jedno vejce a vše promíchejte. Hmotu nechte 1 hodinu odležet v ledničce a pak z ní tvarujte lžící nočky, které rozložte na tác obalený mikrotenovou fólií. Nechte je v mrazničce zmrznout. Takto připravené krokety obalte v trojobalu: v mouce, pak v rozšlehaném vejci s troškou mléka a pak ve strouhance. Hotové krokety nechte rozmrazit a mezitím si připravte sýrovou omáčku. Smetanu přiveďte k varu, přidejte víno a rokfór. Vše provařte, až se omáčka spojí. Ještě ji dochuťte solí a bílým pepřem. Krokety usmažte, rozdělte na talíře, přidejte podušené maso s mrkví a přelijte sýrovou omáčkou.
Poznámka k receptu na Vepřová směs: tu som vobec nepochopila preco som mala robit syrovu omacku....masu sa nedalo vonkoncom nic vytknut, vynikajuce stavnate a malo vela stavy...takze kde by som tu syrovu omacku mala dat nemam tucha. no a tie krokety....su lepsie studene ako teple...treba ich fakt dobre ochutit, aby neboli mdle..uz do variacej sa ryze treba dat bujon a besamel tiez treba poriadne ochutit. pri tomto recepte sa mi zda, ako keby boli spojene dva nesurode do kopy....fecept na bravcove v s mkrvou a prilohovy recept na ryzove krokety so syrovou omackou. varila som iba jednu porciu, takze som kr. robila z 50g+50g mnozstva. masko velmi prijemne a bez vahania plusko...tie krokety...no neboli zle, ale ta namaha pri vyberani potravin z mraznicky, aby sa mi tam na plocho zmestila tacka, tak ta zato veru nestala.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová směs, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: www.toprecepty.cz
- Datum vložení: 15.04.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřové kýty, 2 dl smetany, 200 g rýže, 200 g brokolice, 100 g rokfóru, 100 g másla, 1 dl bílého vína, 2 vejce, 2 mrkve, 1 cibule, sůl, bílý pepř, olivový olej, 6 lžic hladké mouky, strouhanka na obalení, špetka muškátového květu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová směs,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová směs - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová směs
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|