|
Recept na Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami
Recept na Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 - 550 g vepřové kýty, 200 g kuřecích prsou, 40 g uzené nebo anglické slaniny, 25 g mandlí, 35 g sušených švestek, 5 - 6 lžic sladké 12% smetany, sůl, bílý pepř, 1 lžička sypkého kuřecího nebo zeleninového bujónu nebo vegety, petrželka, 2 lžíce oleje, hotová jíška dle potřeby nebo zhruba 1,5 - 2 zarovnané lžíce mouky na zahuštění.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami
Recept na Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami: Kuřecí prsa rozmělníme sekáčkem potravin nebo jemně semeleme. Přidáme smetanu dle potřeby, sypký bujón, jemně nasekanou petrželku a smícháme do ne moc tuhé hmoty. Musí se dát pak rozetřít. Pokud je třeba, tak dosolíme, ale bujón je dost slaný. Můžeme si dochutit i jinak, podle své chuti. Do vařící vody vsypeme mandle, po minutce je scedíme a oloupeme. Pokud máme sušené švestky tužší, tak je zalijeme troškou brandy(vody) a necháme odležet. Vepřovou kýtu si rozřízneme na plát, z obou stran naklepeme, snažíme se roztahovat do šířky. Jemně osolíme, opepříme a poklademe plátky slaniny. Rozetřeme fáš z kuřecího masa, na ni uložíme do řady sušené švestky a různě poklademe mandle. Stočíme do rolády, svážeme potravinovým provázkem, na povrchu ještě jemně osolíme. Do pekáčku dáme trošku oleje, roládu a tu taky potřeme olejem, přidáme trošku vody - asi 1 - 1,5 dl, zakryjeme poklopem nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby. Během přípravy přeléváme výpekem, pokud je málo tak přidáme malinko vody a ke konci pekáček odklopíme. Roládu ale moc nevysušíme, jestli je měkká zjistíme vpichem špejlí. Já jsem pekla v remosce. Hotovou roládu vyjmeme, odstraníme provázek, naporcujeme a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme trochu vody a zahustíme ho buď hotovou jíškou nebo moukou rozkvedlanou v troše vody. Já si připravuji na zahušťovaní šťáv mouku opraženou nasucho, tzv. suchou jíšku. Necháme zvolna provařit, minimálně 15 minut a dochutíme. Pokud je třeba, tak procedíme.
Poznámka k receptu na Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami: Zdroj: Svět ženy, recept je mírně poupravený. Místo kýty můžeme použít panenku.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Merylas
- Datum vložení: 31.08.2011
- Počet porcí: 5 -6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 500 - 550 g vepřové kýty, 200 g kuřecích prsou, 40 g uzené nebo anglické slaniny, 25 g mandlí, 35 g sušených švestek, 5 - 6 lžic sladké 12% smetany, sůl, bílý pepř, 1 lžička sypkého kuřecího nebo zeleninového bujónu nebo vegety, petrželka, 2 lžíce oleje, hotová jíška dle potřeby nebo zhruba 1,5 - 2 zarovnané lžíce mouky na zahuštění
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová roláda s kuřecím masem, mandlemi a sušenými švestkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|