|
Recept na Vepřová řezanka
Recept na Vepřová řezanka je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová řezanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové maso 4 plátky - krkovice/kotleta/kýta, sůl + pepř mletý, sojová omáčka 1 lžíce, worcester.omáčka 1 lžíce, rybí omáčka 1/2 lžičky, směs koření (nějaké výrazné) 1 lžička - já dala Čínu, rajčatový protlak 2 lžičky, bílek 1, cibule 2 střední česnek 5 + 1stroužků, barevná paprika 1/2, brokolice pár malých růžic, pórek 1/2, žampiony 5 ks, zelená cibulka 3 ks, mouka hladká asi 2 lžíce, horký vývar / voda,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová řezanka
Recept na Vepřová řezanka: Plátky masa jemně naklepeme pro zkřehčení a nakrájíme na širší proužky. V míse rozmícháme sojovku, worcester, rybí omáčku, pepř, koření, rajčatový protlak, bílek, vložíme nakrájené maso, promícháme a dle potřeby dosolíme. Dáme proležet do chladu nejlépe přes noc. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme na šestinky nakrájenou cibuli, promícháme, přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme do světle zlaté barvy. Pak ihned přidáme naložené maso o restujeme dokud se ze všech stran nezatáhne. Pak přidáme nakrájené na čtvrtky žampiony, na širší kolečka pórek, na špalíčky (asi 3 cm) zelenou cibulku, na proužky papriku, brokolici a 1 stroužek česneku na plátky. Vše zasmahneme, zaprášíme moukou, orestujeme aby nebyla mouka syrová a podlijeme horkým vývarem / vodou. Provaříme, dle potřeby dochutíme solí, worcestrem... Podáváme s vař.brambory, nebo opečenými česnekovými bramborami.
Poznámka k receptu na Vepřová řezanka: Do nakládaného masa lze přidat i malou štamprdličku tvrdého alkoholu - koňak, vodka...(maso pak krásně zkřehne - dělám tak v létě na grilování a maso je vždy fajn a nehrozí, že by bylo jak podešev), ale není nutné jít hned kupovat celou lahev, bez něj to je taky dobré, ale s ním...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová řezanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 21.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové maso 4 plátky - krkovice/kotleta/kýta, sůl + pepř mletý, sojová omáčka 1 lžíce, worcester.omáčka 1 lžíce, rybí omáčka 1/2 lžičky, směs koření (nějaké výrazné) 1 lžička - já dala Čínu, rajčatový protlak 2 lžičky, bílek 1, cibule 2 střední česnek 5 + 1stroužků, barevná paprika 1/2, brokolice pár malých růžic, pórek 1/2, žampiony 5 ks, zelená cibulka 3 ks, mouka hladká asi 2 lžíce, horký vývar / voda,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová řezanka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová řezanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová řezanka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|