RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!, recepty Vepřová pečeně - opravdu skvělé!, Vepřová, pečeně, -, opravdu, skvělé!


Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!

Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé! je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová pečeně - opravdu skvělé! budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg vepřové pečeně s kůží a bez kosti 300g vepř. kostí (důležité na šťávu) 1/2 lžič. kmínu 1 lžič. sladké papriky 3 stroužky česneku 2 lžíce oleje sůl, pepř 2 cibule a 2 mrkve 1 celer 1 bobkový list.

Vepřová pečeně - opravdu skvělé!
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!

Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!:
1) Do kůže uděláme nožem čtverečky, nasekáme kmín a česnek a smícháme s olejem a sladkou paprikou. Tím maso potřeme celé dokola, zabalíme do folie a necháme přes noc odležet v chladničce. 2)Dobré 3 hodiny před stolováním vyhřejeme troubu na 250°C horkovzušnou na 220°C. Vepřovou pečeni vyndáme z folie a ze všech stran osolíme a opepříme.Dáme jí do většího pekáče kůží dolů a dáme do trouby úplně dolů a opečeme ( kůže musí trochu povolit, změknout), pak opečeme i ze všech ostatních stran. Maso vyndáme z pekáče a do vypečeného tuku dáme osmažit kosti, pak k tomu přidáme pečeni zpět- kůží nahoru. Necháme péct 30 minut a občas polejeme maso výpekem. Mezitím oloupanou zeleninu pokrájíme na kostičky (cibuli, mrkev, celer a zbytek česneku). Troubu stáhneme na 180°C horkovzdušnou na 160°C , do pekáče dáme všechnu zeleninu a bobkový list. Na maso nalejeme trochu horké vody nebo piva (horké proto aby maso zbytečně nechladlo). Nyní pečeme ještě 1 - 1,5 hodiny, než je maso zvenku křupavé a uvnitř měkké. Občas podléváme popřípadě dolijeme vodu nebo pivo je to důležité aby maso nebylo suché. A vžadném případě nepícháme do masa vidličkou nebo čímkoliv, jinak by vytekla všechna šťáva, proto maso otačíme obracečkou nebo vařečkou a zkoušíme jemným zmáčknutím, jestli teče krvavá "voda" je ještě potřeba dopéct jestli je maso příliš tuhé je přepečené. Maso musí být pružné a na povrchu křupavé. 3)pečeni vyjmeme a ve vypnuté troubě necháme výpek dojít, až zčervená. Scedíme do hrnce a případně trochu ještě povaříme, pak ochutíme a podáváme k pečeni.

Poznámka k receptu na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!:
Po neděli dodám fotky. Podáváme z bramborama na loupačku se sýrovou omáčkou a zeleninou (např. zelené fazolky se slaninou) Výborné k posezení z přátely nebo pro slavnostní příležitosti. Voňavá pečeně uprostřed stolu má své kouzlo. A příprava složitá opravdu není jen časově náročná. Dobrou chuť!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně - opravdu skvělé!, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: BarborkaS. (Barborka Š.)
  • Datum vložení: 07.01.2010
  • Počet porcí: 4-6 osob
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 1kg vepřové pečeně s kůží a bez kosti 300g vepř. kostí (důležité na šťávu) 1/2 lžič. kmínu 1 lžič. sladké papriky 3 stroužky česneku 2 lžíce oleje sůl, pepř 2 cibule a 2 mrkve 1 celer 1 bobkový list
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně - opravdu skvělé!, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně - opravdu skvělé! - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně - opravdu skvělé!

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist