|
Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!
Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé! je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová pečeně - opravdu skvělé! budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg vepřové pečeně s kůží a bez kosti 300g vepř. kostí (důležité na šťávu) 1/2 lžič. kmínu 1 lžič. sladké papriky 3 stroužky česneku 2 lžíce oleje sůl, pepř 2 cibule a 2 mrkve 1 celer 1 bobkový list.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!
Recept na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!: 1) Do kůže uděláme nožem čtverečky, nasekáme kmín a česnek a smícháme s olejem a sladkou paprikou. Tím maso potřeme celé dokola, zabalíme do folie a necháme přes noc odležet v chladničce. 2)Dobré 3 hodiny před stolováním vyhřejeme troubu na 250°C horkovzušnou na 220°C. Vepřovou pečeni vyndáme z folie a ze všech stran osolíme a opepříme.Dáme jí do většího pekáče kůží dolů a dáme do trouby úplně dolů a opečeme ( kůže musí trochu povolit, změknout), pak opečeme i ze všech ostatních stran. Maso vyndáme z pekáče a do vypečeného tuku dáme osmažit kosti, pak k tomu přidáme pečeni zpět- kůží nahoru. Necháme péct 30 minut a občas polejeme maso výpekem. Mezitím oloupanou zeleninu pokrájíme na kostičky (cibuli, mrkev, celer a zbytek česneku). Troubu stáhneme na 180°C horkovzdušnou na 160°C , do pekáče dáme všechnu zeleninu a bobkový list. Na maso nalejeme trochu horké vody nebo piva (horké proto aby maso zbytečně nechladlo). Nyní pečeme ještě 1 - 1,5 hodiny, než je maso zvenku křupavé a uvnitř měkké. Občas podléváme popřípadě dolijeme vodu nebo pivo je to důležité aby maso nebylo suché. A vžadném případě nepícháme do masa vidličkou nebo čímkoliv, jinak by vytekla všechna šťáva, proto maso otačíme obracečkou nebo vařečkou a zkoušíme jemným zmáčknutím, jestli teče krvavá "voda" je ještě potřeba dopéct jestli je maso příliš tuhé je přepečené. Maso musí být pružné a na povrchu křupavé. 3)pečeni vyjmeme a ve vypnuté troubě necháme výpek dojít, až zčervená. Scedíme do hrnce a případně trochu ještě povaříme, pak ochutíme a podáváme k pečeni.
Poznámka k receptu na Vepřová pečeně - opravdu skvělé!: Po neděli dodám fotky. Podáváme z bramborama na loupačku se sýrovou omáčkou a zeleninou (např. zelené fazolky se slaninou) Výborné k posezení z přátely nebo pro slavnostní příležitosti. Voňavá pečeně uprostřed stolu má své kouzlo. A příprava složitá opravdu není jen časově náročná. Dobrou chuť!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně - opravdu skvělé!, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: BarborkaS. (Barborka Š.)
- Datum vložení: 07.01.2010
- Počet porcí: 4-6 osob
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1kg vepřové pečeně s kůží a bez kosti 300g vepř. kostí (důležité na šťávu) 1/2 lžič. kmínu 1 lžič. sladké papriky 3 stroužky česneku 2 lžíce oleje sůl, pepř 2 cibule a 2 mrkve 1 celer 1 bobkový list
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně - opravdu skvělé!,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně - opravdu skvělé! - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně - opravdu skvělé!
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|