|
Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou
Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřové pečeně 400 g baby karotky 400 g květáku 150 g kukuřičných zrnek na maso: 6-8 šalvějových lístků 2-3 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce sladko-ostré chilli omáčky sůl olivový olej hladká mouka nebo instantní jíška na zeleninu: máslo 3 stroužky česneku horký zeleninový vývar (třeba i z kostky nebo rosolu) hladká mouka případně podravka či jiná sušená zeleninová směs.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou
Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou: Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a nařízneme okraje, aby se při opékání maso nekroutilo. Nasekáme šalvějové lístky a smícháme je s dijonskou hořčicí, chilli omáčkou, solí a přiměřeným množstvím olivového oleje. Touto směsí potřeme plátky masa a odložíme stranou. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a vsypeme růžičky květáku a kousky baby karotky. Opékáme do fáze, kdy se vydusí voda, kterou zelenina pustila, a zasypeme cca 1-2 lžícemi hladké mouky. Zalijeme horkým vývarem a dusíme, dokud není zelenina téměř měkká - na skus. Poté přidáme podrcený česnek, kukuřici, osolíme a dochutíme sušenou zeleninovou směsí. Společně ještě chvíli podusíme a doladíme hustotu omáčky. Rozpálíme steakovou pánev potřenou olejem a zprudka opečeme naložené plátky masa z obou stran. Když se maso začne připalovat, podlijeme ho malým množstvím horké vody. Po jejím vypaření postup opakujeme a maso obracíme, aby se nepřipalovalo, ale bylo dohněda opečené. Když je maso hotové (stačí 10-15 minut), vyjmeme ho, uchováme v teple (alobal), necháme odpařit výpek na tuk a zasypeme lžící mouky. Prosmahneme a opět zalijeme takovým množstvím horké vody, abychom vytvořili omáčku. Provaříme cca 15 minut, maso vrátíme, prohřejeme a podáváme s podušenou zeleninou. Komu se to neprotiví, zjednoduší si práci a ušetří čas použitím instantní jíšky.
Poznámka k receptu na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou: Pro větší jedlíky je vhodné připravit bramborovou přílohu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 04.10.2013
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřové pečeně 400 g baby karotky 400 g květáku 150 g kukuřičných zrnek na maso: 6-8 šalvějových lístků 2-3 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce sladko-ostré chilli omáčky sůl olivový olej hladká mouka nebo instantní jíška na zeleninu: máslo 3 stroužky česneku horký zeleninový vývar (třeba i z kostky nebo rosolu) hladká mouka případně podravka či jiná sušená zeleninová směs
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|