RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou, recepty Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou, Vepřová, pečeně, na, šalvěji, se, šťá


Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou

Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
600 g vepřové pečeně 400 g baby karotky 400 g květáku 150 g kukuřičných zrnek na maso: 6-8 šalvějových lístků 2-3 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce sladko-ostré chilli omáčky sůl olivový olej hladká mouka nebo instantní jíška na zeleninu: máslo 3 stroužky česneku horký zeleninový vývar (třeba i z kostky nebo rosolu) hladká mouka případně podravka či jiná sušená zeleninová směs.

Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou

Recept na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou:
Vepřovou pečeni nakrájíme na plátky a nařízneme okraje, aby se při opékání maso nekroutilo. Nasekáme šalvějové lístky a smícháme je s dijonskou hořčicí, chilli omáčkou, solí a přiměřeným množstvím olivového oleje. Touto směsí potřeme plátky masa a odložíme stranou. V hlubší pánvi rozpustíme máslo a vsypeme růžičky květáku a kousky baby karotky. Opékáme do fáze, kdy se vydusí voda, kterou zelenina pustila, a zasypeme cca 1-2 lžícemi hladké mouky. Zalijeme horkým vývarem a dusíme, dokud není zelenina téměř měkká - na skus. Poté přidáme podrcený česnek, kukuřici, osolíme a dochutíme sušenou zeleninovou směsí. Společně ještě chvíli podusíme a doladíme hustotu omáčky. Rozpálíme steakovou pánev potřenou olejem a zprudka opečeme naložené plátky masa z obou stran. Když se maso začne připalovat, podlijeme ho malým množstvím horké vody. Po jejím vypaření postup opakujeme a maso obracíme, aby se nepřipalovalo, ale bylo dohněda opečené. Když je maso hotové (stačí 10-15 minut), vyjmeme ho, uchováme v teple (alobal), necháme odpařit výpek na tuk a zasypeme lžící mouky. Prosmahneme a opět zalijeme takovým množstvím horké vody, abychom vytvořili omáčku. Provaříme cca 15 minut, maso vrátíme, prohřejeme a podáváme s podušenou zeleninou. Komu se to neprotiví, zjednoduší si práci a ušetří čas použitím instantní jíšky.

Poznámka k receptu na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou:
Pro větší jedlíky je vhodné připravit bramborovou přílohu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 04.10.2013
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 600 g vepřové pečeně 400 g baby karotky 400 g květáku 150 g kukuřičných zrnek na maso: 6-8 šalvějových lístků 2-3 lžíce dijonské hořčice 2 lžíce sladko-ostré chilli omáčky sůl olivový olej hladká mouka nebo instantní jíška na zeleninu: máslo 3 stroužky česneku horký zeleninový vývar (třeba i z kostky nebo rosolu) hladká mouka případně podravka či jiná sušená zeleninová směs
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně na šalvěji se šťávou a křupavou zeleninou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist