|
Recept na Vepřová pečeně na šalvěji
Recept na Vepřová pečeně na šalvěji je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová pečeně na šalvěji budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg vepřové pečeně (vcelku, nejlépe s kostí) šalvěj sůl, pepř 2 jablka nakrájená na plátky (půlměsíčky) máslo (cca 1-2 lžíce).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová pečeně na šalvěji
Recept na Vepřová pečeně na šalvěji: Pěčeni osolíme, opepříme ze všech stran a posypeme šalvěji (lístky, já používám drcenou a posypu ze všech stran). Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme do trouby na 170-175°C na cca 60-80 minut ( hotové poznáte dle zlatavé barvy kůrky). Mezitím si nakrájíme jablka, na panvičce rozpustíme maslo a jablka lehounce podusíme (jablka musí změknout a být vláčná, ale pozor ať nespálíte máslo). Pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme s jablky. Jako příloha jsou možné brambory. Lepe mi chutná s rýží. (Jasmínová rýže osmahlá na másle (minutka až minutka a půl), pak zalijeme vodou a vaříme dokud se voda nevyvaří cca 10-15 min., přikryjeme a necháme dojít.)
Poznámka k receptu na Vepřová pečeně na šalvěji: Vsem doporucuji vyzkouset, mozna spatne nafoceno, ale neni to rozhodne suche, jak se tu snazi nekdo bez vyzkouseni jen z pohledu fotek tvrdit.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně na šalvěji, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: fazolka2009
- Datum vložení: 19.03.2014
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1kg vepřové pečeně (vcelku, nejlépe s kostí) šalvěj sůl, pepř 2 jablka nakrájená na plátky (půlměsíčky) máslo (cca 1-2 lžíce)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně na šalvěji,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně na šalvěji - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně na šalvěji
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|