|
Recept na Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou
Recept na Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
800 g vepřové panenky 100 g brusinkového želé 100 g camembertu (nebo hermelín) 100 g gorgonzoly (nebo nivy, modřenín apod.) 200 ml smetany na vaření 1-2 lžíce hladké mouky 2 červené cibule pepř sůl olivový olej máslo čerstvý tymián.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou
Recept na Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou: Uprostřed masa uděláme otvor ostrým nožem. Nožem pootočíme, abychom vytvořili skulinu. Naplníme ji brusinkovým želé a okraje spíchneme párátkem nebo ucpeme např. kouskem uzeniny, aby brusinky nevytekly. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Přendáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme cca 15 minut dojít v horké troubě. K výpeku přidáme lžíci másla, zaprášíme moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou a případně trochou vody. Přidáme nakrájené sýry a na nízké teplotě je necháme rozpouštět a omáčku minimálně 20 minut redukovat. Hustotu ovlivňujeme případným přidáváním malého množství tekutiny (vody, vývaru nebo mléka). Ke konci dosolíme, přidáme tymián a dopepříme. Mezitím nakrájíme cibule na proužky a dohněda je orestujeme na oleji. Hotové maso nakrájíme na porce (cca 10cm), na talíři je posypeme restovanou cibulkou a podlijeme sýrovou omáčkou. Podáváme s různě upravenými brambory.
Poznámka k receptu na Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou: Já Vám všem děkuji za komentáře, kterých si vážím a Ivance navíc za důvěru, se kterou recept uvařila. Bábuško neregi...nic si z toho nedělám (i když osobně myslím, že závidět mi není co , dobře vařit a fotit přece může každý). Lidé jsou různí a každý nemůže být sympatický každému. Udělala jsem chybu, že jsem na ten pokec po dlouhé době zabloudila, už to nebudu opakovat. Někdy se člověk v ostatních zklame, ale to už patří k životu a k tomu internetovému zvlášť. Vždyť jsme nakonec cizí lidé.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 08.12.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 800 g vepřové panenky 100 g brusinkového želé 100 g camembertu (nebo hermelín) 100 g gorgonzoly (nebo nivy, modřenín apod.) 200 ml smetany na vaření 1-2 lžíce hladké mouky 2 červené cibule pepř sůl olivový olej máslo čerstvý tymián
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová panenka s brusinkovým středem a sýrovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|