|
Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu
Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu je zařazen v kategorii minutky.
K přípravě Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000g = 1kg vepřové panenky, cca 150 g anglické slaniny, pepř, sůl, provelsánské koření, špetka šafránu, olej na pečení..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu
Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu: Provensálské koření spolu se šafrámem, pepřem a solí dobře utřeme ve hmoždíři a touto směsí vydatně potřeme vepřovou panenku, již naporcovanou na 4 ks cca po 250g. Všechny kusy zakapeme olejem a obalíme plátky anglické slaniny. Dobře převážeme potravinovým provázkem a necháme chvilku odležet, než si připravíme suroviny na přílohy (brambory,zelenina a pod.). Rozpálíme kvalitní pánev s nehořlavou rukovětí a balíčky panenky pečeme při jejich otáčení. Délka pečení je závislá na tom jak chceme mít panenku propečenou. Na medium asi jako stejk. Pak dáme na cca 2 min do trouby, rozehřáté na 190°C. Kdo chce více propečenou nechá v troubě o trochu déle. Po vyndání z trouby se nechá ještě pár minut odpočinout, aby se šťávička zatáhla a pak sundáme provázek a naporcujeme panenku medium na dva kusy a propečenou na medajlonky. Dáme přílohu a jíme.
Poznámka k receptu na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu: Vypadá to jako pracné, ale není. Pouze je nutné vždy pečlivě sledovat pečení. Ale stojí to za to. Každý gurmán i gurmet bude pět pouze chválu. Je to ovšem dost finančně náročné.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
- Datum vložení: 02.01.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Minutky
- Suroviny: 1000g = 1kg vepřové panenky, cca 150 g anglické slaniny, pepř, sůl, provelsánské koření, špetka šafránu, olej na pečení.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová panenka na provensálském koření a šafránu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|