RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu, recepty Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu, Vepřová, panenka, na, provensálském, koření, šafránu


Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu

Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu je zařazen v kategorii minutky. K přípravě Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1000g = 1kg vepřové panenky, cca 150 g anglické slaniny, pepř, sůl, provelsánské koření, špetka šafránu, olej na pečení..

Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu
Zvětšit obrázek

Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu

Recept na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu:
Provensálské koření spolu se šafrámem, pepřem a solí dobře utřeme ve hmoždíři a touto směsí vydatně potřeme vepřovou panenku, již naporcovanou na 4 ks cca po 250g. Všechny kusy zakapeme olejem a obalíme plátky anglické slaniny. Dobře převážeme potravinovým provázkem a necháme chvilku odležet, než si připravíme suroviny na přílohy (brambory,zelenina a pod.). Rozpálíme kvalitní pánev s nehořlavou rukovětí a balíčky panenky pečeme při jejich otáčení. Délka pečení je závislá na tom jak chceme mít panenku propečenou. Na medium asi jako stejk. Pak dáme na cca 2 min do trouby, rozehřáté na 190°C. Kdo chce více propečenou nechá v troubě o trochu déle. Po vyndání z trouby se nechá ještě pár minut odpočinout, aby se šťávička zatáhla a pak sundáme provázek a naporcujeme panenku medium na dva kusy a propečenou na medajlonky. Dáme přílohu a jíme.

Poznámka k receptu na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu:
Vypadá to jako pracné, ale není. Pouze je nutné vždy pečlivě sledovat pečení. Ale stojí to za to. Každý gurmán i gurmet bude pět pouze chválu. Je to ovšem dost finančně náročné.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Vaclav Fronek (Václav Froněk)
  • Datum vložení: 02.01.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Minutky
  • Suroviny: 1000g = 1kg vepřové panenky, cca 150 g anglické slaniny, pepř, sůl, provelsánské koření, špetka šafránu, olej na pečení.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová panenka na provensálském koření a šafránu, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová panenka na provensálském koření a šafránu

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist