|
Recept na Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou
Recept na Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na panenku: 1 vepřová panenka 1 cibule 2 stroužky česneku 2 PL plnotučné horčice sušená bazalka, sušené oregano (pokud máme čerstvé, lze použít) sůl, pepř olej Na omáčku: 2 kelímky smetany ke šlehání (200+200 ml) 200 g žampionů (nebo 1 plechovka) 1 malá cibule 1-2 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín 2 PL másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou
Recept na Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou: Panenku odblaníme, nakrájíme na širší "šikmá" kolečka. Každý medailonek z boku nařízneme, lehounce prsty naklemepe. Z každé strany osolíme, opepříme, lehounce pomažeme hořčicí a posypeme bazalkou a oreganem. Do misky si nalijeme trochu oleje, dáme na kolečka nakrájenou polovinu cibule a na plátky nakrájeného česneku, položíme maso, zakápneme olejem a rozložíme zbytek cibule+česneku. Necháme 2 hodinky odležet. Poté na rozehřátém oleji z každé strany pečeme 5 minut. (k masu dáme dělat i cibuli, podáváme ji poté s masem) Omáčka: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky česnek, když zesklovatí, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, lehounce orestujeme a zalijeme smetanami. Osolíme, opepříme, drcený kmín. Krátce (5-10 minut) povaříme, než žampiony změknou a pustí vůni do omáčky. Hotovou panenku podáváme přelitou smetanovou omáčkou, vhodnou přílohou jsou např. opečené brambory :).
Poznámka k receptu na Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou: Vím, že receptů na panenky se smet. omáčkou je hodně, ale hodně podobný jsem tu nenašla. Pokud tu je, tak tento prosím smažte :).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Montanka
- Datum vložení: 13.09.2014
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Na panenku: 1 vepřová panenka 1 cibule 2 stroužky česneku 2 PL plnotučné horčice sušená bazalka, sušené oregano (pokud máme čerstvé, lze použít) sůl, pepř olej Na omáčku: 2 kelímky smetany ke šlehání (200+200 ml) 200 g žampionů (nebo 1 plechovka) 1 malá cibule 1-2 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín 2 PL másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová panenka na bylinkách se smetanovo-žampionovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|