|
Recept na Vepřová panenka-"achalaj, machalaj"
Recept na Vepřová panenka-"achalaj, machalaj" je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová panenka-"achalaj, machalaj" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Zhruba 800g panenky, ale klidně i méně, podle potřeby rodiny, 5g másla, cca 200g slaniny, hořčice na pomazání masa, sůl, pepř podle chuti, medvědí česnek, nebo zelená petrželka, 2-3 vajíčka, 2-4 kusy hlaviček hlívy ústřičné, několik proužků červené a oranžové kapie, olej na orestování roládek..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová panenka-"achalaj, machalaj"
Recept na Vepřová panenka-"achalaj, machalaj": Panenku několika řezy rozkrojíme na plát, který poklepeme pěstí. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzené slaniny-může být i anglická, na slaninu naložíme listy medvědího česneku, pokud nemáme, použijeme lístky zelené petrželky. Máslo roztopíme a na něm podusíme na nudličky nakrájenou hlívu, kterou malinko osolíme a zalijeme vodou. Když se voda zcela vyvaří, přidáme vajíčka a necháme je srazit. vaječinu stejnoměrně naložíme na plát masa, přidáme proužky kapie, vše zabalíme do rolády a svážeme. Mezitím si předehřejeme troubu na 250 stupňů. Panenku ze všech stran orestujeme na horkém oleji, přendáme do pekáče i se zbylým olejem, zalijeme menším množstvím vody a pečeme za občasného podlévání a obracení na 220 stupňů cca 20 minut.
Poznámka k receptu na Vepřová panenka-"achalaj, machalaj": Název se odvíjí od mé naprosté prvotiny pracovat s panenkou-jako roládou. Suroviny lze jakkoliv měnit podle chuti a nálady, podle toho, co máme v ledničce.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová panenka-"achalaj, machalaj", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jana Remkova
- Datum vložení: 19.06.2012
- Počet porcí: zhruba 4 porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Zhruba 800g panenky, ale klidně i méně, podle potřeby rodiny, 5g másla, cca 200g slaniny, hořčice na pomazání masa, sůl, pepř podle chuti, medvědí česnek, nebo zelená petrželka, 2-3 vajíčka, 2-4 kusy hlaviček hlívy ústřičné, několik proužků červené a oranžové kapie, olej na orestování roládek.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová panenka-"achalaj, machalaj",
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová panenka-"achalaj, machalaj" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová panenka-"achalaj, machalaj"
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|