|
Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli
Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 vepřových líček 1 cibule 1 mrkev 1 pórek 5 pomerančů 75 g cukru 0,5 dl balzamikového octa z Modeny olivový olej sůl pepř brambory All-i-oli: 3-4 stroužky česneku 1 žloutek olivový olej sůl mandlové lupínky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli
Recept na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli: Líčka si očistíme a stáhneme vrchní blánku. Cibuli, mrkev a pórek si oloupeme, nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Líčka zprudka opečeme, aby se zatáhly póry a přidáme k orestované zelenině. Z pomerančů si vymačkáme šťávu, kterou pokryjeme maso. Osolíme, opepříme a necháme vařit 2 hodiny na mírném ohni, dokud nejsou líčka křehká. Po uvaření vyndáme maso z omáčky a tu rozmixujeme. Z cukru si uděláme karamel, který zalijeme octem a necháme zredukovat. Redukci přilijeme do omáčky. Do omáčky vrátíme i maso a vše provaříme. Na talíři posypeme opraženými lupínky mandlí. Gratinované brambory: Celé brambory si omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Po uvaření je přepůlíme a každou půlku pomažeme all-i-oli a dáme zapéct do trouby na funkci grill. Alioli: Děláme stejně jako tradiční majonézu, s tím rozdílem že přidáme prolisovaný česnek. Používáme-li ruční mixer můžeme dát celé stroužky česneku.
Poznámka k receptu na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli: Alioli(all-česnek, i-a, oli-olej) (vyslovuj ajoli) pochází že španělského středomoří. Tradiční recept se dělá v hmoždíři, kde se rozdrtí stroužky česneku a po kapkách se přidává olej. Jelikož je tento postup velice pracný a rádo se to sráží, v mnohých případech se používá na spojení žloutek.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Miquel
- Datum vložení: 10.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 6 vepřových líček 1 cibule 1 mrkev 1 pórek 5 pomerančů 75 g cukru 0,5 dl balzamikového octa z Modeny olivový olej sůl pepř brambory All-i-oli: 3-4 stroužky česneku 1 žloutek olivový olej sůl mandlové lupínky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a bramborou gratinovanou s alioli
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|