|
Recept na Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Recept na Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřové krkovičky (cca 8 plátků) sáček koření ADŽIKA od Avokáda (30g) olej, sůl, pepř, mražené zelené fazolky 1 sladká smetana na vaření, cibule 1 Rama cremefine na vaření, máslo.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Recept na Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách: Vepřovou krkovici nakrájíme na silnější plátky a okořeníme sáčkem koření „ADŽIKA“ které rozmícháme v 1 dcl oleje. Kořenící olejovou směs řádně vetřeme do plátků masa a necháme uležet do druhého dne v chladu. Po uležení naskládáme plátky masa na pekáč, který vyložíme pečícím papírem a podlijeme lehce vodou. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme cca 90 m minut (dlé stáří vepříka) dokud maso není úplně měkké. Když se maso peče tak v hrnci opražíme jednu cibuli na trošce oleje a přidáme mražené zelené fazolky. Dusíme do měkka. Po uvaření nebo lépe po udušení slijeme tu trochu vody která ve fazolkách zůstala a necháme odstát. V jiném hrnci si připravíme máslovou jíšku, kterou naředíme sladkou smetanou a Ramou cremefine a lehce osolíme. Krátce provaříme a přelijeme na odstavené fazolky. Dobře promícháme a ještě chvilku společně provaříme. Dochutíme pepřem, solí a vložíme pro zjemnění oříšek másla. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka k receptu na Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách: Adžika Je to směs koření gruzínské a arménské kuchyně. Můžeme ji používat jak na masa, ale i zeleninu. Když ji necháte odležet v kvalitním oleji v ledničce krásně uvolní své aroma, které je pro nás naprosto netradiční. Potíráme jí pak maso před jakoukoliv tepelnou úpravou. Její složení je velice vyvážené a obsahuje papriku, česnek, koriandr, kopr sušený, chilli, saturejku, celerovou a petrželovou nať, bazalku, sůl, bobkový list a majoránku. Zdroj:http://www.avokado.cz
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 20.06.2010
- Počet porcí: 6-8 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg vepřové krkovičky (cca 8 plátků) sáček koření ADŽIKA od Avokáda (30g) olej, sůl, pepř, mražené zelené fazolky 1 sladká smetana na vaření, cibule 1 Rama cremefine na vaření, máslo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová krkovice „adŽika“ na smetanových fazolkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|