|
Recept na Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou
Recept na Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou je zařazen v kategorii jiné maso.
K přípravě Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
6 -8 vepřových kotlet bez kosti sůl, čerstvý pepř barevný pepř citron 2-3 PL oleje na smažení 4 lžíce másla 2 cibule celý pepř, nové koření, jalovec / vše po 6 kuličkách/ 1 ČL hořčice dijonské 1 PL strouhaného křenu/Krenexu/ 70 gramů hladké mouky 300 gramů sladkokyselých okurek cukr na dochucení/není nutný/ 600 ml vývaru nebo vody 250 ml 12 % smetany /nebo mléka/ bazalka + opečené brambory.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou
Recept na Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou: Omyté maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Z omytého citrónu si seřízneme proužky nebo plátky na ozdobu. Okurky oloupeme a slupky ponecháme stranou a dužinu jemně pokrájíme na drobné kostičky nebo kolečka a dáme do další misky. Cibule pokrájíme. V nádobě si na 2 PL másla orestujeme a osmahneme cibulku, celé koření a 1 ČL hořčice a vše orestujeme do růžova. Vmícháme slupky z okurek, společně chvíli opékáme a zaprášíme moukou. Mouku osmahneme, zalijeme vlažnou vodou nebo vývarem, dosolíme a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí, poté ji přecedíme přes sítko a vložíme do ní pak na zbylém másle osmahnuté kousky okurek, nastrouhaný křen a necháme krátce přejít varem. Zjemníme podle chuti smetanou, citronovou šťávou a čerstvým pepřem. Na pánvi si opečeme kotletky, přendáme je na teplé talíře, ozdobíme proužky nebo plátky citrónu a lístky bazalky a přelijeme a podáváme s křenovo-okurkovou omáčkou. Přílohou mohou být opečené brambory, dál dle chutí každého. Poznámka : Můžeme přidat podle chuti i trochu nálevu z okurek. Nebot právě tato chut nám pomůže jemně doladit a dochutit omáčku.
Poznámka k receptu na Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou: Nebyla jsem zde dlouho, byla jsem na srazu spolužáků ze ZŠ po 44 letech a tak se musím už nyní zase zařadit a i se probrat ze snění a zažitků a dojmů, no, přiznám se, bylo to silné vidět se až po tolika letech, nyní se snažím už být nohama na zemi zpět. Budou to opravdu jedny z nejhezčích a nejmilejších, vzpomínek na celý život. Ale už i tam jsme "my baby" vařily celý večer podle receptiků a už zase vaříme zde doma zpět a tak vážně.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 29.11.2011
- Počet porcí: 6-8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Jiné maso
- Suroviny: 6 -8 vepřových kotlet bez kosti sůl, čerstvý pepř barevný pepř citron 2-3 PL oleje na smažení 4 lžíce másla 2 cibule celý pepř, nové koření, jalovec / vše po 6 kuličkách/ 1 ČL hořčice dijonské 1 PL strouhaného křenu/Krenexu/ 70 gramů hladké mouky 300 gramů sladkokyselých okurek cukr na dochucení/není nutný/ 600 ml vývaru nebo vody 250 ml 12 % smetany /nebo mléka/ bazalka + opečené brambory
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová kotletka s jemnou křenovo-okurkovou omáčkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|