|
Recept na Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče
Recept na Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg vepřových jater 2 velké cibule 1-2 PL feferónového krému 1 PL dijonské hořčice 2 velká rajčata 2 zelené papriky 1 velké jablko 250 gramů prorostlé slaniny olivový olej 200 ml červeného vína /může být i bílé víno/.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče
Recept na Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče: Vepřová játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Vedle v misce si připravíme pikantní ostrou směs. Smícháme dijonskou hořčici s feferonovým krémem, přidáme na drobné kousky pokrájenou zelenou papriku, nastrouhané velké jablko, pokrájená rajčátka a olivový olej. Vše pak promícháme a přidáme do pokrájených plátků jater a na dvě hodiny necháme vše v chladu. Na hluboké pánvi si osmahneme cibuli na oleji do zlatova, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, orestujeme a vložíme naložená játra s pikantní ostrou směsí. Když játra pustí šťávu, podlijeme vodou, /vývarem/ přidáme víno a dusíme do měkka. Promícháme, zahustíme dle potřeby a pak ještě krátce povaříme. Podáváme s rýží, bramborem, popřípadě s knedlíkem, těstovinami, vše podle chuti každého. Nakonec jsem játra na talíři posypala orestovanou opečenou, na kostičky pokrájenou slaninou.
Poznámka k receptu na Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče: Je to dost ostrá pikantní omáčka, játra zase trochu jinak. Když není v dosahu feferónový krém, tak se můž dát i dijonská hořčice s feferonami.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 03.10.2011
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: 1 kg vepřových jater 2 velké cibule 1-2 PL feferónového krému 1 PL dijonské hořčice 2 velká rajčata 2 zelené papriky 1 velké jablko 250 gramů prorostlé slaniny olivový olej 200 ml červeného vína /může být i bílé víno/
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová játra ve feferonovo-hořčičné omáčče
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|