|
Recept na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji
Recept na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - ostatní.
K přípravě Věnečky z odpalovaného těsta od Páji budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
260 ml mléka 100 g Hery 160 g hladké mouky špetka soli 4 celá vejce 1/2 lžičky prášku do pečiva Krém: 1/2 l mléka, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku 125g másla 100 g moučkového přesátého cukru rum.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji
Recept na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji: Do mléka dáme Heru se špetkou soli a zahřejeme k varu. Do vařícího mléka vsypeme mouku, odtáhneme z ohně, zamícháme a opět dáme za stálého míchání na plotnu, aby se mouka propařila. Vznikne hladké lesklé těsto, které se nechytá stěny nádoby. Přendáme do mísy a dáme částečně těsto vyhladnout, pak vmícháme jedno vejce po druhém a nakonec prášek do pečiva. Připravíme si na plechy pečící papíry. Těsto dáme do mačkací pistole nebo do látkového cukrářského sáčku a začneme dělat kolečka. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 230°C, po deseti minutách ztlumíme na 180°C a ještě pečeme dalších 10 minut. Během prvních 10 minut troubu v žádném případě neotvírat, věnečky by klesly. Po vytažení z trouby necháme věnečky trochu vychladnout, aby nám potom šli lépe podélně rozříznout. Rozřezané půlky naplníme pudinkovým krémem přiložíme druhou půlku věnečku a posypeme cukrem. Krém: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Máslo dobře vyšleháme. Do ušlehaného másla po částech vešleháme zchladlý (ale ne moc studený) pudink a rum podle chuti Z této dávky mám 40 věnečků, po 20 na jeden plech.
Poznámka k receptu na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji: krásné věnečky hned bych si dala na odpalované těsto jsem leváale tobě bodík
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Věnečky z odpalovaného těsta od Páji, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mamkapavla (Pavlína Hujerová)
- Datum vložení: 23.07.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Ostatní
- Suroviny: 260 ml mléka 100 g Hery 160 g hladké mouky špetka soli 4 celá vejce 1/2 lžičky prášku do pečiva Krém: 1/2 l mléka, 1 a 1/2 sáčku vanilkového pudinku 125g másla 100 g moučkového přesátého cukru rum
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na věnečky z odpalovaného těsta od páji,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Věnečky z odpalovaného těsta od Páji - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Věnečky z odpalovaného těsta od Páji
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|