|
Recept na Velikonoční věnec /s predstihom/
Recept na Velikonoční věnec /s predstihom/ je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
K přípravě Velikonoční věnec /s predstihom/ budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hl. múky, 30 g droždie, 80 g cukor kr., 1/4 l vlažného mlieka, špetka soli, 70 g másla, 2 vajcia, olej podľa potreby na vymastenie fólie. Plnka: 300 g vlažské orechy na jemno zomleté, 50 g múčkový cukor, 1 dl horkého mlieka, 1/2 bal hrozienka aspoň deň namočené do rumu.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční věnec /s predstihom/
Recept na Velikonoční věnec /s predstihom/: Z mlieka, droždia, polovice cukru urobíme kvások, z múky, soli, cukru, masla urobíme cesto, ktoré necháme nakysnúť, tak do polovice, zbytok dokysne už, ako hotový koláč. Cesto rozvaľkáme, ale ešte skôr si z neho tak 100 g odložíme stranou, vaľkáme do kruhu, na plech si dáme fóliu na pečenie a do stredu hlinenú nádobku dnom nahor, všetko natrieme olejom, rozvaľkaný kotúč dáme na plech, cez nádobku a naplníme do kruhu plnkou z orechov, pripravenou zaliatím horúcim mliekom a pridaním cukru a hrozienok. Potom postáčame koláč smerom ku stredu, cesto ktoré je na rajničke pokrájame na 8 dielov cez vrch a preložíme cez stočený závin, koláč natrieme žĺtkom a dozdobíme ružičkami z cesta, ktoré sme si na začiatku odložili, tie nenatierame žĺtkom, ale olejom a dáme piecť, 180-200 st polhodinu, aj viac pekne do tmava...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční věnec /s predstihom/, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Danculka (Anna Danková)
- Datum vložení: 11.05.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
- Suroviny: 500g hl. múky, 30 g droždie, 80 g cukor kr., 1/4 l vlažného mlieka, špetka soli, 70 g másla, 2 vajcia, olej podľa potreby na vymastenie fólie. Plnka: 300 g vlažské orechy na jemno zomleté, 50 g múčkový cukor, 1 dl horkého mlieka, 1/2 bal hrozienka aspoň deň namočené do rumu
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční věnec /s predstihom/,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční věnec /s predstihom/ - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční věnec /s predstihom/
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|