Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns)
Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Velikonoční věnec (Hot cross buns) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
20g droždí 200ml rostlinného mléka 1 vejce + 1 na potření 500g špaldové mouky (hladké) 50g třtinového cukru (very dark) 50g másla 100g rozinek 1 pomeranč 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky perníkového koření 1/2 lžičky soli křížkové těsto: 45g špaldové mouky (hladké) 30ml vody 15g třtinového cukru (very dark) glazura: 2 lžíce rostlinného mléka 1 lžíce medu ochucené máslo: 100g másla 2 lžíce medu 1 lžička skořice.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns)
Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns): Mléko lehce v rendlíku zahřejeme spolu s pomerančovou kůrou. Sundáme z ohně, vmícháme máslo a necháme rozpustit. Mouku smícháme se skořicí, kořením, cukrem, droždím a solí. Do této suché směsi vmícháme mléčnou směs i vejce a rozinky, zpracujeme. Vyklopíme na lehce pomoučený vál a hněteme do hladkého elastického těsta. Přikryjeme a necháme 2hod kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu a prohněteme. Rozdělíme na 12 dílů a vytvarujeme bochánky. Vyskládáme na pečící papír do tvaru věnce - necháme mezi nimi malinko místa. Opět přikryjeme a necháme ještě 1hod kynout. Troubu předehřejeme na 175°C. Věnec potřeme rozšlehaným vejcem. Z přísad si vymícháme druhé těsto, pomocí zdobícího sáčku vytvoříme na bocháncích kříže a dáme péct. Pečeme zhruba 20-25min dozlatova. Ihned po upečení potřeme glazurou. Nejlépe chutnají bochánky ještě vlažné spolu s máslem. Na máslo je potřeba pouze pořádně promíchat změklé máslo s medem a skořicí.
Poznámka k receptu na Velikonoční věnec (Hot cross buns): http://www.facebook.com/dlabemesmishkou Inspirace na tento recept je z Albert magazínu. Postup je stejný, suroviny jsem si upravila (druh i množství).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční věnec (Hot cross buns), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: MishkaCZ
- Datum vložení: 09.06.2014
- Počet porcí: 12ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 20g droždí 200ml rostlinného mléka 1 vejce + 1 na potření 500g špaldové mouky (hladké) 50g třtinového cukru (very dark) 50g másla 100g rozinek 1 pomeranč 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky perníkového koření 1/2 lžičky soli křížkové těsto: 45g špaldové mouky (hladké) 30ml vody 15g třtinového cukru (very dark) glazura: 2 lžíce rostlinného mléka 1 lžíce medu ochucené máslo: 100g másla 2 lžíce medu 1 lžička skořice
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční věnec (hot cross buns),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční věnec (Hot cross buns) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční věnec (Hot cross buns)
|
|