RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns), recepty Velikonoční věnec (Hot cross buns), Velikonoční, věnec, (Hot, cross, buns)


Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Velikonoční věnec (Hot cross buns) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
20g droždí 200ml rostlinného mléka 1 vejce + 1 na potření 500g špaldové mouky (hladké) 50g třtinového cukru (very dark) 50g másla 100g rozinek 1 pomeranč 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky perníkového koření 1/2 lžičky soli křížkové těsto: 45g špaldové mouky (hladké) 30ml vody 15g třtinového cukru (very dark) glazura: 2 lžíce rostlinného mléka 1 lžíce medu ochucené máslo: 100g másla 2 lžíce medu 1 lžička skořice.

Velikonoční věnec (Hot cross buns)
Zvětšit obrázek

Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Recept na Velikonoční věnec (Hot cross buns):
Mléko lehce v rendlíku zahřejeme spolu s pomerančovou kůrou. Sundáme z ohně, vmícháme máslo a necháme rozpustit. Mouku smícháme se skořicí, kořením, cukrem, droždím a solí. Do této suché směsi vmícháme mléčnou směs i vejce a rozinky, zpracujeme. Vyklopíme na lehce pomoučený vál a hněteme do hladkého elastického těsta. Přikryjeme a necháme 2hod kynout. Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu a prohněteme. Rozdělíme na 12 dílů a vytvarujeme bochánky. Vyskládáme na pečící papír do tvaru věnce - necháme mezi nimi malinko místa. Opět přikryjeme a necháme ještě 1hod kynout. Troubu předehřejeme na 175°C. Věnec potřeme rozšlehaným vejcem. Z přísad si vymícháme druhé těsto, pomocí zdobícího sáčku vytvoříme na bocháncích kříže a dáme péct. Pečeme zhruba 20-25min dozlatova. Ihned po upečení potřeme glazurou. Nejlépe chutnají bochánky ještě vlažné spolu s máslem. Na máslo je potřeba pouze pořádně promíchat změklé máslo s medem a skořicí.

Poznámka k receptu na Velikonoční věnec (Hot cross buns):
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou Inspirace na tento recept je z Albert magazínu. Postup je stejný, suroviny jsem si upravila (druh i množství).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční věnec (Hot cross buns), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: MishkaCZ
  • Datum vložení: 09.06.2014
  • Počet porcí: 12ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: 20g droždí 200ml rostlinného mléka 1 vejce + 1 na potření 500g špaldové mouky (hladké) 50g třtinového cukru (very dark) 50g másla 100g rozinek 1 pomeranč 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky perníkového koření 1/2 lžičky soli křížkové těsto: 45g špaldové mouky (hladké) 30ml vody 15g třtinového cukru (very dark) glazura: 2 lžíce rostlinného mléka 1 lžíce medu ochucené máslo: 100g másla 2 lžíce medu 1 lžička skořice
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční věnec (hot cross buns), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční věnec (Hot cross buns) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční věnec (Hot cross buns)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist