RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Velikonoční mazanec bez kynutí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Velikonoční mazanec bez kynutí, recepty Velikonoční mazanec bez kynutí, Velikonoční, mazanec, bez, kynutí


Recept na Velikonoční mazanec bez kynutí

Recept na Velikonoční mazanec bez kynutí je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Velikonoční mazanec bez kynutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 lžíce hrozinek 2 lžíce rumu 250 g hladké mouky 1 prášek do pečiva nastrouhaná kůra z 1/2 citronu 75 g měkkého másla 75 g cukru 1/2 vanilkového cukru 1 - 2 vejce 250 g měkkého tvarohu 40 g nasekaných mandlí + asi 10g plátků mandlí na ozdobu 1 vejce na potření.

Velikonoční mazanec bez kynutí
Zvětšit obrázek

Recept na Velikonoční mazanec bez kynutí

Recept na Velikonoční mazanec bez kynutí:
Rozinky si alespoň na 30 min naložíme do rumu. Připravíme si suroviny, je důležité aby měly všechny pokojovou teplotu! miska č. 1 (větší): Prosijeme! mouku, promícháme s kypřícím práškem a kůrou z citronu. miska č. 2 (menší): Ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce do světlé pěny. Poté do této směsi přimícháme tvaroh. Tuto tvarohovou směs přimícháme do mouky a vypracujeme těsto. Pokud je těsto moc řídké, přisypte mouku. Nakonec vpracujte i rozinky a nasekané mandle. Vytvarujte bochánek, který ostrým nožem nařízněte do kříže, potřete rozšlehaným vejcem a posypteplátky mandlí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20 min, poté troubu zeslabte a dalších 20 min pečte při 150°C. Po vyjmutí z trouby nechte chladnout při pokojové teplotě, tak se vám nestae, že by mazanec "splaskl". Mazance prý totiž nemají rádi přílišné změny teplot. Skladovat by se měl, až zcela vychladlý, v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce a skladovaný v uzaviratelné nádobě. Tak prý vydrží co nejdéle vláčný :-) Počítejte s tím, že mazanec v troubě nabyde a trošku se rozjede. Pokud ho chcete vyšší než já, tak doporučuji udělat si kolem dokola z pečícího papíru kulatou formu a nabude vám spíš do výšky... :-)

Poznámka k receptu na Velikonoční mazanec bez kynutí:
Zdroj: časopis GURMÁN duben 2010

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční mazanec bez kynutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: happy.lenulka (Lenka Macháčková)
  • Datum vložení: 29.05.2010
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: 2 lžíce hrozinek 2 lžíce rumu 250 g hladké mouky 1 prášek do pečiva nastrouhaná kůra z 1/2 citronu 75 g měkkého másla 75 g cukru 1/2 vanilkového cukru 1 - 2 vejce 250 g měkkého tvarohu 40 g nasekaných mandlí + asi 10g plátků mandlí na ozdobu 1 vejce na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční mazanec bez kynutí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční mazanec bez kynutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční mazanec bez kynutí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist