|
Recept na Velikonoční jidáše řezané
Recept na Velikonoční jidáše řezané je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Velikonoční jidáše řezané budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
30 dkg polohrubé mouky, 5 dkg celozrnné s klíčkem, 8 dkg másla, 8 dkg cukru ml. asi 2,5 dcl mléka, 2 žloutky, šp.soli, 3,5 dkg droždí, lžička citronové kůry, 1/2 lžičky tlučeného fenyklu. Asi 5 dkg másla na potření. 10 dkg rozinek, 5 dkg mandlí. 1 vejce na potření..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční jidáše řezané
Recept na Velikonoční jidáše řezané: Z trochy mléka, cukru a droždí zadělat kvásek,přidat do ostatního a pořádně vymíchat těsto, nechat hodinku kynout. Rozdělit na dva díly, rozválet obdelníky asi 30x40cm potřít rozpuštěným máslem, posypat rozinkami, mandlovými lupínky a vanilkou se skořicí. Stočíme do roládek, ostrým nožem nakrájíme asi 1,5cm špalíky, na plechu necháme ještě vykynout,potřeme vejcem,pečeme do zlatova.
Poznámka k receptu na Velikonoční jidáše řezané: Je to taková poloviční dávka na dva klasické plechy, recept "kuchařka" z roku 1949.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční jidáše řezané, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: PaCaOl
- Datum vložení: 27.05.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 30 dkg polohrubé mouky, 5 dkg celozrnné s klíčkem, 8 dkg másla, 8 dkg cukru ml. asi 2,5 dcl mléka, 2 žloutky, šp.soli, 3,5 dkg droždí, lžička citronové kůry, 1/2 lžičky tlučeného fenyklu. Asi 5 dkg másla na potření. 10 dkg rozinek, 5 dkg mandlí. 1 vejce na potření.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční jidáše řezané,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční jidáše řezané - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční jidáše řezané
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|