|
Recept na Velikonoční Jidáše
Recept na Velikonoční Jidáše je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Velikonoční Jidáše budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hladké mouky 60 d cukr krystal 1 vanilkový cukr 40 g droždí čerstvé nebo 1 sáček sušeného 2 dl smetany na šlehání 31% 1 dl voda 2 žloutky 1 citron-kůra 150 g máslo 1/2 ČLŽ sůl med smíchaný s rumem podle chuti na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční Jidáše
Recept na Velikonoční Jidáše: 1. Do mísy přesijeme mouku, osolíme,uděláme důlek vložíme žloutky a citronovou kůru. posypeme cukrem a vanilkovoým cukrem a sušeným droždím, lehce promísíme. 2. Mléko, máslo a vodu ohřejeme, až se máslo rozpustí a je teplé. Teplou směsí zaděláme těsto. Můžeme zadělat i v robotu s malými otáčkami. V ruce hněteme vařečkou, až se v něm dělají bubliny. 3. Lehce posypeme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout v teple. 4. Z čerstvého droždí musíme nejdříve udělat kvásek, droždí, trošku mléka a cukru, jakmile vzejde, přidáme do těsta, dál je postup stejný. 5. Vykynuté těsto dále již nezpracováváme. Utrhujeme kousky cca 50g. Ušouláme provázek o průměru 1 cm a zatočíme do šneku, konec zaštípneme do šneku, aby se nám neroztočil. 6. Na plech dáme pečící papír nebo ho jen potřeme máslem. 7.Poklademe šneky a pečeme při 185°C asi 20 minut, až zezlátne. Ještě horké šneky potíráme medovou směsí. 8. Pocukrujeme moučkových cukrem.
Poznámka k receptu na Velikonoční Jidáše: je to moc dobré dobrou chuť. :-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční Jidáše, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 45natalie
- Datum vložení: 27.07.2011
- Počet porcí: 1-5
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 500 g hladké mouky 60 d cukr krystal 1 vanilkový cukr 40 g droždí čerstvé nebo 1 sáček sušeného 2 dl smetany na šlehání 31% 1 dl voda 2 žloutky 1 citron-kůra 150 g máslo 1/2 ČLŽ sůl med smíchaný s rumem podle chuti na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční jidáše,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční Jidáše - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční Jidáše
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|