|
Recept na Velikonoční hlavička
Recept na Velikonoční hlavička je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Velikonoční hlavička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg masa (vepřová plec, uzený bůček, kuřecí maso), sůl, 500 g starších housek, 750 ml masového vývaru, mletý pepř, muškátový oříšek, 6 vajec (zvlášť žloutky a bílky), po 2 lžících nakrájené pažitky a sekané petrželky, tuk na vymazání formy.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční hlavička
Recept na Velikonoční hlavička: 1. Maso uvaříme každé zvlášť v osolené vodě. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Housky rovněž nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým vývarem, promícháme a přidáme k nim nakrájené maso. Troubu předehřejeme na 180 °C. 2. Nádivku osolíme, opepříme, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem, přidáme pažitku, petrželku a 6 žloutků. Opatrně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do nádivky. Naplníme vymazanou zapékací formu a hlavičku pečeme 40 – 50 min. 3. Pokrm podáváme teplý nebo studený se salátem z čerstvé zeleniny.
Poznámka k receptu na Velikonoční hlavička: Není to recept z mojí hlavy, ale vypadá zajímavě!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční hlavička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: fotohrouda
- Datum vložení: 13.04.2011
- Počet porcí: 10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 1 kg masa (vepřová plec, uzený bůček, kuřecí maso), sůl, 500 g starších housek, 750 ml masového vývaru, mletý pepř, muškátový oříšek, 6 vajec (zvlášť žloutky a bílky), po 2 lžících nakrájené pažitky a sekané petrželky, tuk na vymazání formy
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční hlavička,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční hlavička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční hlavička
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|