|
Recept na Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem
Recept na Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na těsto potřebujete 300 g karotky 3 vejce 75 g cukru krupice (lepší než bílý bude třtinový) špetku soli 150 g lískových nebo vlašských oříšků, případně mandlí 40 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky mleté skořice Na náplň potřebujete 500 g měkkého krémového tvarohu 100 g cukru špetku pravé vanilky 2 čerstvá vejce ze spolehlivého zdroje 200 ml zakysané smetany.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem
Recept na Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem: Očištěnou a oloupanou karotku nastrouháme na hrubším struhadle. Dáme ji do cedníku nebo sítka, aby nám okapala přebytečná voda. Mouku prosijeme, aby se provzdušnila a zbavila nečistot, vmícháme do ní prášek do pečiva a skořici. Žloutky s polovinou cukru a dvěma lžícemi horké vody šleháme do světlé pěny. Bílky se špetkou soli ušleháme na tuhý sníh, do kterého postupně přisypeme zbytek cukru. Sníh, žloutkový krém a mouku opatrně smícháme. Nakonec přidáme nastrouhanou karotku a nahrubo nasekané nebo namleté ořechy. Pracujeme velice opatrně, aby nám sníh příliš neklesl. Hotové těsto vlijeme do rozvírací kulaté dortové formy. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C (horkovzdušná na 160 °C) asi 35–40 minut. Krém si mezitím připravíme v mixéru. Pracujeme na co nejnižší otáčky. Smícháme tvaroh s cukrem a špetkou vanilky. Nakonec přidáme vejce a zakysanou smetanu. Hotový korpus necháme vychladnout a potom na něj nalijeme připravený krém. Necháme několik hodin v lednici vychladnout. Koupíme si marcipán nebo fondán, který seženeme buď v přírodní barvě nebo již obarvený. Z oranžového vytvarujeme mrkvičky, ze zeleného jejich zelené části. Těmito mrkvičkami zdobíme dort. Mrkvičky dejte na dort až těsně před podáváním.
Poznámka k receptu na Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem: Recept jsem opsala z webu v odkazu. Líbil se mi a chtěla jsem jej mít zde ve své kuchařce. Letošní velikonoce vyzkousím.http://zena-in.cz/clanek/vyborny-svezi-dezert-veli... Ja sama jsem ještě nepekla, ale určitě chci vyzkoušet. Dala jsem jej sem, abych jej měla ve svém profilu a nemusela znovu hledat na webu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: strnecka
- Datum vložení: 07.06.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Na těsto potřebujete 300 g karotky 3 vejce 75 g cukru krupice (lepší než bílý bude třtinový) špetku soli 150 g lískových nebo vlašských oříšků, případně mandlí 40 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky mleté skořice Na náplň potřebujete 500 g měkkého krémového tvarohu 100 g cukru špetku pravé vanilky 2 čerstvá vejce ze spolehlivého zdroje 200 ml zakysané smetany
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční dort mrkvový s tvarohovo-smetanovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|