|
Recept na Večky tukové
Recept na Večky tukové je zařazen v kategorii domácí pekárna.
K přípravě Večky tukové budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
270 ml (g) vody lžička cukru 50 g oleje 1,5 lžičky soli 50 g žitné mouky chlebové 50 g pšeničné mouky celozrnné jemné 400 g hladké mouky 15 g droždí.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Večky tukové
Recept na Večky tukové: Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 3 díly a z každého uděláme večku. Večky necháme nakynout na plechu s pečícím papírem nebo fólií (můžeme i naříznout), potřeme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (220°C, ihned po vsazení plechu do trouby teplotu zeslabíme na 200°C a upečeme - asi 25-30 minut).
Poznámka k receptu na Večky tukové: Zdroj:http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/rohliky... Večky jsou nadýchané a přesto to není vata (myslím, že pomohly ta trocha žitné a pšeničné celozrnné mouky). Nedají moc práce, vydrží výborné dva dny a ani pak netvrdnou. Krajíčky jdou nakrájet i tenčí, neprohýbají se v ruce, nemačkají - pokud upečete ve formě bagetek nebo rohlíků, můžete z nich nazdobit jednohubky....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Večky tukové, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 06.12.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Domácí pekárna
- Suroviny: 270 ml (g) vody lžička cukru 50 g oleje 1,5 lžičky soli 50 g žitné mouky chlebové 50 g pšeničné mouky celozrnné jemné 400 g hladké mouky 15 g droždí
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na večky tukové,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Večky tukové - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Večky tukové
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|