|
Recept na Večky ŠESTIZRNKY
Recept na Večky ŠESTIZRNKY je zařazen v kategorii slané pečivo.
K přípravě Večky ŠESTIZRNKY budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na omládek 150 g vlažné vody, lžička sladového výtažku, 15 g droždí, 190 g hladké mouky Dále 160 g vody, 3 lžíce oleje, necelé 2 rovné lžičky soli, 350 g hladké mouky + semena (2 lžíce žita, 3 lžíce pšenice, 2 lžíce sójových vloček, 4 lžíce směsi slunečnice, len, sezam 1:1:1).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Večky ŠESTIZRNKY
Recept na Večky ŠESTIZRNKY: Alespoň 24 hodin předem si namočíme pšenici a žito. Suroviny na omládek v misce dobře vymícháme a prošleháme v hladké těstíčko, které necháme asi 45 minut kynout. Zatím si nachystáme semínka - scedíme je, necháme okapat a v misce částečně pomixujeme ponorným mixérem. Jde to dobře - namočené zrno je natolik změklé, že se dá lehce rozkousnout i v zubech. Lehce jsem mixla i směs slunečnice, sezamu a lnu (pouze len se nedal a odolal ). Do vykynutého omládku přidáme zbytek surovin (včetně semínek) a umícháme těsto. To necháme zakryté kynout asi hodinu, poté propracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Z každého kousku uděláme kulatou bulku a všechny je necháme asi 10 minut odpočinout. Pak je s citem rozválíme do tvaru večky, omoučíme, na plechu svrchu podélně prořízneme a znovu necháme kynout. Vsadíme do vyhřáté trouby a upečeme (230°C/asi 25 i 30min).
Poznámka k receptu na Večky ŠESTIZRNKY: Večky jsou nadýchané, pórovité, plné semínek, občas nás přinutí dobře kousat (asi jako koupený kornspitz). Jsou dobré i druhý den. Zdroj: http://www.primapekarna.estranky.cz Povídání o omládku a sladovém výtažku je tady http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Večky ŠESTIZRNKY, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: cathleen
- Datum vložení: 24.11.2011
- Počet porcí: 8 kusů
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Slané pečivo
- Suroviny: Na omládek 150 g vlažné vody, lžička sladového výtažku, 15 g droždí, 190 g hladké mouky Dále 160 g vody, 3 lžíce oleje, necelé 2 rovné lžičky soli, 350 g hladké mouky + semena (2 lžíce žita, 3 lžíce pšenice, 2 lžíce sójových vloček, 4 lžíce směsi slunečnice, len, sezam 1:1:1)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na večky Šestizrnky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Večky ŠESTIZRNKY - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Večky ŠESTIZRNKY
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|