RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Variace na perkelt

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Variace na perkelt, recepty Variace na perkelt, Variace, na, perkelt


Recept na Variace na perkelt

Recept na Variace na perkelt je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Variace na perkelt budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg hovězího krku a podplečí, 80 dkg cibule, 4 zelené papriky, 8 cherry rajčat nebo 4 normální rajčata,červená paprika pochoutková (25 g – Kotanyi), celý sáček, 1 KL pálivé papriky (dle chuti), černý mletý pepř , 2 feferonky (nemusí být), , sůl , sádlo (mělo by to být jedině sádlo)., 2 dcl červeného vína.

Variace na perkelt
Zvětšit obrázek

Recept na Variace na perkelt

Recept na Variace na perkelt:
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno. Na sádle orestujeme cibuli. Ta musí být rozdušená vysloveně na kaši a do zlatova. Potom vložíme maso, orestujeme,přidáme koření - paprika musí pustit barvu a pozor, aby nezhořkla! Podlejeme minimem vody a dusíme cca 30 min. Vložíme papriky a rajčata nakrájené na kousky a dusíme do změknutí masa, maso pustí spolu s cibulí a zeleninou nádhernou šťávičku. Pokud musíme dolít vodu, tak jen minimálně, aby se maso nepřipékalo, bylo lehce ponořené. To trvá dalších asi 30 min. (podle kvality masa) Před dokončením vlijeme víno, dochutíme solí,vypneme sporák a necháme dojít. Perkelt by se jiným způsobem dohušťovat neměl. Příloha: nejlépe halušky, noky, lze i knedlík, brambor anebo jen chléb…(prostě co nám doma chutná)

Poznámka k receptu na Variace na perkelt:
Toto jídlo vlastnoručně uvařil můj manžel. Lze připravit i z telecího, kuřecího, jehněčího…atd Solit až na konci!!! Při dušení a solení zároveň se prodlouží doba dušení (masu trvá déle, než změkne) Pokud nemáte maso z mladého kusu, je možná lepší použít tlakový hrnec a asi si umím představit i Pomalý hrnec (ale s ním nemám zkušenosti)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Variace na perkelt, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 29.01.2010
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1 kg hovězího krku a podplečí, 80 dkg cibule, 4 zelené papriky, 8 cherry rajčat nebo 4 normální rajčata,červená paprika pochoutková (25 g – Kotanyi), celý sáček, 1 KL pálivé papriky (dle chuti), černý mletý pepř , 2 feferonky (nemusí být), , sůl , sádlo (mělo by to být jedině sádlo)., 2 dcl červeného vína
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na variace na perkelt, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Variace na perkelt - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Variace na perkelt

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist